Komentara: 49
Pregleda: 13290

U Suboticu svakodnevno stiže između pet i osam autobusa sa Kosova

06.02.2015. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Na autobusku stanicu u Subotici svakodnevno stigne od pet do osam vanrednih autobuskih linija koji saobraćaju od Prištine do Subotice prevozeći putnike sa Kosova.
U Suboticu svakodnevno stiže između pet i osam autobusa sa Kosova

- Sve je počelo diskretno, pre tri, četiri nedelje, kada smo primetili povećenje broja putnika u linijskom saobraćaju, ali od pre desetak dana registrujemo čak osam vanrednih autobuskih linija koje diozale sa juga zemlje – kaže Miodrag Stojković, upravnik subotičke autobuske stanice. – To su autobusi koji uđu na redovan peron, dok postoje i oni koji putnike ostave ispred autobuske stanice, te o njima nemamo evidenciju.

Ispred autobuske stanice čeka ih kolona taksi vozila, koji ih za 30 evra prevoze do hostela i vila na Paliću.

- Nekoliko puta dnevno vozimo na Palić, ne pitamo ih zbog čega su došli i kuda idu, ne tražimo im dokumenta, smao ih odvezemo tamo gde žele – kaže kratko jedan od taksista, Nebojša Jeremić.

U Suboticu svakodnevno stiže između pet i osam autobusa sa Kosova

Putnici koji su sa Kosova stigli u Suboticu nisu bili raspoloženi za razgovor sa medijima. Malobrojni koji su to pak hteli, kao razlog za odlazak naveli su tešku ekonomsku situaciju u kojoj žive.

- Idemo u Nemačku, tamo su nam već rođaci i oni će nam pomoći da se snađemo – kratko nam je rekla Sabrija, držeći u rukama dvogodišnju ćerku. – Od dokumenata imamo samo ličnu kartu, svi tako putujemo. Nećemo odmarati, idemo pravo do granice.

U Suboticu svakodnevno stiže između pet i osam autobusa sa Kosova

Kako nemaju putne isprave, niti vize za ulazak u Mađarsku, ona i mnogi drugi njeni sunarodnici granicu planiraju da pređu „zelenom“, ilegalnom linijom. Kako saznajemo, granični prelaz Horgoš uglavnom zaobilaze, jer je on najfrekvetniji a samim tim i najčuvaniji prelaz, i odlaze ka obližnjim Bačkim Vinogradima. Nekoliko kilometara dalje, sa druge strane granice, u Ašothalomu i drugim pograničnim mađarskim selima već boravi na stotine Albanaca sa Kosova.

Izvor: Subotica.com
Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 13290

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.