Komentara: 49
Pregleda: 13972

Mađarska policija uhapsila 1233 kosovska Albanca posle ilegalnog prelaska granice

07.02.2015. u 18:04h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Mađarska policija uhapsila je 1.269 migranata koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca. Kako je saopštila mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, juče su uhapšena 1.233 kosovska Albanca, 16 Avganistanaca, 14 Pakistanaca i šest Sirijaca.
Mađarska policija uhapsila 1233 kosovska Albanca posle ilegalnog prelaska granice

Najveća grupa od 153 kosovska Albanca, kako se navodi, uhapšena je oko 17.30 minuta u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu “zelenu granicu”. Svi oni su predati u nadležnost imigracione službe Mađarske.

Više stotina ljudi s Kosova svakoga dana dolazi autobusima u Suboticu iz koje, kako se pretpostavlja, pokušavaju da se prebace preko granice s Mađarskom koja je udaljena desetak kilometara. Time se “pridružuju” brojnim migrantima iz zemalja poput Avganistana i Sirije, koji već nekoliko godina imaju “baze” po napuštenim objektima u Subotici iz koje pokušavaju da se ilegalno prebace u Mađarsku.

Mađarski funkcioneri razmatraju razne mere protiv ove pojave, među kojima je i podizanje zaštitne ograde kod pomenutog Ašothaloma, koji se graniči sa Bačkim Vinogradima u Srbiji.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu Masovni dolazak kosovskih Albanaca u Suboticu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 13972

Povezane vesti

Povezane teme

granični prelaz Bački Vinogradi

ilegalan prelazak granice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.