Komentara: 45
Pregleda: 18350

Grad obezbedio vodu za migrante

07.07.2015. u 17:24h
Izvor: Subotica.com
Migrantima koji na plus 38 stepeni borave na prostoru stare ciglane lokalna samouprava i Crveni krst, u saradnji sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ obezbedili su danas dve cisterne od po 1.300 litara vode za piće i ličnu higijenu.
Grad obezbedio vodu za migrante

U svakom trenutku u Subotici boravi nekoliko stotina migranata, a na desetine njih boravi na prostoru stare ciglane, gde postoji bunar, ali je voda u njemu neispravna za piće.

- Obezbedili smo 1.300 litara tehničke vode za održavanje higijene i isto toliko za piće, to je najmanje što možemo da učinimo za ove ljude. Ove akcije ćemo nastaviti u kontinuitetu tokom jula i avgusta, a „Vodovod“ će redovno vršiti kontrolu vode, kako bi sprečili da ne dođe do neke epidemije – rekao je prilikom obilaska migranata Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalu.

Grad obezbedio vodu za migrante

- Trenutno se oko ciglane nalazi 30-50 ljudi, ali se situacija stalno menja. Po podacima Komesarijata za izbeglice, u Suboticu dnevno stigne 150 do 200 ljudi, a mi ćemo na lokacijama gde se najviše okupljaju, kao što su ciglana i Palić, dostaviti vodu za piće. Ima ih u centru grada, ali to su ljudi koji su u prolazu, i naglašavam, za sada nema nikavih sukoba sa domaćim stanovništvom. Pratimo situaciju i konstantno ćemo raditi na njihom zbrinjavanju i sprečavanju humanitranih kriza, naglasio je Vujadinović.

Gradska organizacija Crvenog krsta u svakodnevnom je kontaktu sa višim nivoima organizovanosti ustanovama i organizacijama na nivou lokalne samouprave, pokrajine i republike.

Grad obezbedio vodu za migrante

- Situacija je protekla dva, tri dana postala alarnatnija jer se broj migranata povećava, a temperetaure su sve više,. Pretpostavke su da kroz grad dnevno prođe oko 220 migranata. Održan je sastanak sa pokrajinskim i republičkim organima i kojima smo uputili zahtev za humanitarnu pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu, koju očekujemo da će uskoro stići – najavio je Siniša Trajković iz Crvenog krsta.

Izvor: Subotica.com
Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani Dopremanje vode za migrante u Ciglani
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 18350

Povezane vesti

Povezane teme

humanitarna pomoć

migranti

imigranti

milimir vujadinović

subotička ciglana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.