• Pregleda: 2234

U ponedeljak premijera predstave "Avgust u okrugu Osejdž"

U ponedeljak premijera predstave "Avgust u okrugu Osejdž"

Na sceni Dečjeg pozorišta, u ponedeljak, 18. januara od 21 čas polaznici Dramske radionice, u okviru Fondacije “Danilo Kiš”, premijerno će izvesti predstavu „Avgust u okrugu Osejdž“, po tekstu američkog dramskog pisca, scenariste i glumca, Trejsija Letsa. Reditelj predstave je glumac Vladimir Grbić, koji je i u ulozi voditelja radionice.

Kroz uznemirujuću priču o jednoj porodici, opterećenoj poročnim ponašanjem njenih članova i patološkim odnosima, predstava „Avgust u okrugu Osejdž“ se bavi istinom. Centralna tema ove porodične drame je manipulacija istinom i njeno kasno otkrivanje.

- “Kada je u pitanju izbor teksta, ja sam jako zadovoljan što svi zajedno dolazimo do teme, a zatim id samog izbora teksta, zašto što mislim da je pozorište samo po sebi grupni čin. Iako je ovo priča o porodici, ona ima mnogo širi kontekst. To je priča o istini, koja kasno dolazi na videlo, o važnim stvarima koje nisu na vreme rečene. Pitanje je kako bi izgledali životi članova ove porodice, da je istina ranije izgovorena”, rekao je glumac Narodnog pozorišta, Vladimir Grbić

U predstavi će igrati deset mladih glumaca amatera, polaznika Dramske radionice Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“. Među polaznicima je i Srđan Olman, koji u predstavi tumači dva muška lika, sasvim različitog karaktera.

- „Rad na predstavi je za mene bio ogroman izazov, jer iako imam iskustva na sceni, nemam dovoljno glumačkog iskustva. Vladimir nam je mnogo pomogao, verujem da će publika videti trud, koji smo uložili radeći na predstavi poslednjih meseci. Ja ne kažem da mi to znamo, ali mi to volimo i to je za mene prvi preduslov za bavljenje nečim. Pogledali smo istoimeni film, u kojem uloge tumače poznati glumci, poput Meril Strip i Džulije Roberts. Mislim da to dovoljno govori o težini predstave i o tome koliko je za nas ovo bio veliki zalogaj. Nadam se da će publika uživati dok bude gledala predstavu”, izjavio je Srđan Olman.

Predstava “Avgust u okrugu Osejdž” je treća predstava polaznika Dramske radionice, koja je sa radom počela još 2012. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
OIC Odgovori
Bože svako sa ulice moze da radi predstavu. Sramota za pravu struku!!! Uzaas!
meantropa Odgovori
@OIC
Kao što piše, reč je o Dramskoj radionici-znači mladi uče, zabavljaju se i stiču nova iskustva. Ne vidim da su u tekstu naveli da su profesionalni glumci. Svakako je uvek lepo videti i amatersku scenu. Niko nije počeo na Brodveju ili Boljšoj teatru...Nemate nikakve potrebe da nipodaštavate nečiji rad.
qwerty Odgovori
@OIC

A šta biste vi predložili ? Da sede po čitav dan u kući i da gledaju kojekakve farme i ostale gluposti ? Upravo je u tome lepota ovakvih radionica što svako ko ima želju da se izrazi i da radi na sebi, može to da uradi. Očigledno je da i vi imate višak energije koji trošite na veoma neproduktivne načine, tipa ostavljanje krajnje glupavih i zlonamernih komentara na sajtovima tako da bih vam predložio da se i vi uključite u neku radionicu ne bi li se ovakva glupost ponovila.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.