Komentara: 25
Pregleda: 5215

U planu je proširenje azila za pse

06.02.2015. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
JKP„Čistoća i zelenilo“ i lokalna samouprava, na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica isplatile su iznos od 5.8 miliona dinara i to za period od 2011. do 2014. godine.
U planu je proširenje azila za pse

U prihvatilištu za pse ovog preduzeća trenutno se nalazi 125 pasa, uredno čipovanih i vakcinisanih, a do sada, u saradnji sa Kinološkim društvom, udomljen je 41 „čovekov najverniji prijatelj“.

- U toku ove godine planiramo da proširimo kapacitet prihvatilišta, tako da u njemu možemo da smestimo dve stotine pasa, a istovremeno radimo i na njihovom udomljavanju i pozivamo sve sugrađane, koji žele da imaju ljubimca da nam se jave - kaže Veselin Šuković, tehnički direktor JKP „Čistoća“.

U medijima je nedavno plasirana informacija da su ovo preduzeće i grad u prošloj godini platili čak 58 miliona odštete licima koje je ujeo pas lutalica. - Taj iznos je deset puta manji i nije isplaćen samo za minulu godinu, nego smo vraćali stare dugove od pre dve i tri godine – naglašava Šuković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 5215

Povezane vesti

Povezane teme

azil za pse

veselin šuković

napušteni psi

jkp čistoća i zelenilo

psi lutalice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.