Komentara: 55
Pregleda: 7496

U planu brojni projekti značajni za svakodnevni život Subotičana

11.01.2022. u 15:41h
Izvor: Subotica.com
Uz kapitalne investicije, poput završetka izgradnje zgrade Narodnog pozorišta i rekonstrukciju Gradskog stadiona, u godini pred nama realizovaće se i niz drugih projekata, novčano možda manjih ali jednako važnih za svakodnevni život Subotičana.
U planu brojni projekti značajni za svakodnevni život Subotičana

Uz najavu da će Subotica biti deo projekta „Čista Srbija“, u okviru koga će biti izgrađeno više od 100 kilometara kanalizacione mreže i dva prečistača, u izgradnju i opremanje bunara u Mišićevu biće uloženo 15 miliona dinara, a u Višnjevcu 14 miliona.

U planu brojni projekti značajni za svakodnevni život SubotičanaU prvu fazu sanacije i rekultivacije sanitarne deponije „Aleksandrovačka bara“ biće uloženo 15 miliona dinara. Takođe, za izgradnju objekta za sakupljanje i preradu proizvoda životinjskog porekla namenjeno je 25 miliona dinara.

Novi izgled dobiće fasada zgrade u ulici Braće Radića 7, dom nekadašnjeg gradonačelnika Karolja Biroa u koju će biti uloženo 15.8 miliona dinara. Takođe nastaviće se radovi na uređenju fasade Gradske biblioteke vredni četiri miliona dinara.

U planu brojni projekti značajni za svakodnevni život SubotičanaČantavir će dobiti turističko-manifestacioni trg, koji će koštati 25 miliona, saniraće se krov na zgradi Doma kulture u Novom Žedniku, što će koštati 12.8 miliona dinara, dok će u adaptaciju i energetsku sanaciju objekta u MZ Bajmok biti uloženo 9.3 miliona dinara.

Zoološki vrt na Paliću dobiće novu zaštitnu ogradu vrednu pet miliona dinara, ulagaće se i u otvoreni bazen, a u planu je i obnova tenis hale u Dudovoj šumi u koji će biti uloženo više od 5.6 miliona dinara. Nastaviće se radovi na izgradnji ambulante na Prozivci, a Grad planira i nabavku vozila za hemodijalizu koje će koštati 4.5 miliona dinara.

U planu brojni projekti značajni za svakodnevni život SubotičanaUz sve ovo, JP i JKP pripremili su investicione aktivnosti, koji će biti usvojeni u okviru planova poslovanja na narednoj sednici Skupštine grada.

U gradskom budžetu namenjeno je i 15 miliona dinara za subvencionisanje energetske sanacije stanova i kuća, deset miliona biće usmereno za aktivnu politiku zapošljavanja, a 29 miliona za podsticaje razvoja preduzetništva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 55
Pregleda: 7496

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.