Komentara: 59
Pregleda: 4486
Foto

Subotica se ponosi godinom iza nas

30.12.2021. u 15:51h
Izvor: Subotica.com
Po pitanju finansija, godina iza nas bila je najbolja u istoriji Subotice – poručio je gradonačelnik Stevan Bakić na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je rezimirao rezultate u 2021.
Subotica se ponosi godinom iza nas

Da bi došlo do toga, bilo je neophodno domaćinsko i odgovorno vođenje grada i stabilna finansijska situacija. Gradonačelnik Bakić podsetio je da je ove godine otvorena kompanija „Bojsen“, najveća strana investicija koja premašuje 70 miliona evra, da je počela izgradnja pruge Beograd–Budimpešta, od čega će najveću korist imati upravo Subotica, da je subotička Slobodna zona među najuspešnijim u Srbiji, kao i da se rekordno ulagalo u obnovu ulica, škola, vrtića... Ono što je važno je da je Subotica rešila višemilionaske nagomilane dugove za vojnu imovinu i i najveći deo prema dobavljačima Apoteke Subotica  te u Novu godinu ulazi bez takvih tereta.

- Obezbeđen je i novac za nastavak radova na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta, tačnije za 8-2 fazu, rekonstrukcija Gradskog stadiona kreće već na proleće, a tokom godine ćemo i završiti projekat za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice – najavio je gradonačelnik Bakić i dodao da se rešava i pitanje izgradnje Akva parka na Paliću.

Subotica se ponosi godinom iza nas

Gradonačelnik je objasnio i zbog čega je odustao od organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu.

- Trenutna epidemiološka situacija u Subotici je nepovoljna, broj zaraženih varira, trenutno je hospitalizovano 43 ljudi. Od prvog pacijenta do danas je obolelo 19.772 ljudi.  Bilo bi licemerno da apelujem na ljude da čuvaju zdravlje i da se vakcinišu, a  ne možemo da primenimo sve epidemiološke mere koje važe na otvorenom. Zbog toga smo odlučili da otkažemo doček na trgu i 4.3 miliona dinara preusmerimo na druge strane – objasnio je gradonačelnik Bakić.

Posle konferencije upriličen je tradicionalni prijem za predstavnike medija.

Subotica se ponosi godinom iza nas

Izvor: Subotica.com
Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija Novogodišnji prijem u Gradskoj kući za predstavnike medija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 59
Pregleda: 4486

Povezane vesti

Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.