Komentara: 2
Pregleda: 2648
Foto

U OISŠ „Dr Svetomir Bojanin“ održan stručni skup

27.02.2023. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Osnovna i srednja škola „Dr Svetomir Bojanin“ bila je domaćin stručnog skupa „Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi – disharmoničan razvoj kod dece“. Predavanje čiji je jedan od autora i dr Svetomir Bojanin, po kome subotička škola nosi ime,  održali su dr Violeta Nestorov i dr Stevan Nestorov iz organizacije „Pomoć porodici“.
U OISŠ „Dr Svetomir Bojanin“ održan stručni skup

Kako danas sve veći broj dece u vrtićima i školama ima teškoće u ponašanju i učenju, poput disleksije, disgrafije, poremećaja pažnje, koncept seminara je baziran na iskustvima i primerima predavača koji imaju dugogodišnje iskustvo u Centru za logopediju i ranu intervenciju.

- Dr Svetomir Bojanin je utemeljio neuropsihološki pristup pružanju pomoći deci sa različitim oblicima dishramoničnog razvoja. Reč je o svim onim problemima kod dece koji postaju vidljivi u susretu sa školom, kada vidimo da ne može da čita, piše... To su takozvani „dis“ poremećaji i zato želimo da podignemo stručne kompetencije u ovoj oblasti – objasnio je dr Stevan Nestorov Dete se razvija od prvog dana i zato je važno obezbediti dobre  prirodne uslove, a mi stalno apelujemo da to budu bez ekrana, sa što više pokreta i aktivnosti. Što pre treba početi sa podrškom, tretmanom, dete dobro reaguje na stimulaciju i što se pre počne biće bolji rezultati.

U OISŠ „Dr Svetomir Bojanin“ održan stručni skupSeminaru je prisustvovalo 30 zaposlenih iz OISŠ „Svetomir Bojanin“.

- Stručno usavršavanje za naše kolege je veoma važno. Naša škola ima 198 dece, od najranijeg uzrasta do srednje škole i usavršavanje naših stručnjaka je od velikog značaja. Verujem da je ovo samo početak i u narednom periodu planiramo da uključimo i zainteresovane masovne škole – dodaje Miodrag Stankov, direktor škole.

U OISŠ „Dr Svetomir Bojanin“ održan stručni skup

Izvor: Subotica.com
Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece" Stručni skup "Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi - disharmoničan razvoj kod dece"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2648
Povezane teme

oisš dr svetomir bojanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.