Komentara: 2
Pregleda: 2234

U novoj pozorišnoj sezoni četiri premijere, prva "Ko se boji Virdžinije Vulf"

09.09.2020. u 17:35h
Izvor: Subotica.com
Novu pozorišnu sezonu otvoriće dobro poznata predstava Drame na mađarskom jeziku "Ljubičasti bagrem" u subotu, 12. septembra, na sceni "Jadran", s početkom u 19:30 časova, a prva premijera u sezoni biće predstava Drame na srpskom jeziku "Ko se boji Virdžinije Vulf", koja je zakazana za 19. septembar. Drugo izvođenje predstave biće već 28. septembra, a karte za oba su rasprodate.
U novoj pozorišnoj sezoni četiri premijere, prva "Ko se boji Virdžinije Vulf"

Drama "Ko se boji Virdžinije Vulf" Edvarda Olbija prvi put je izvedena u Njujorku 1962. godine, a prvo izvođenje u Subotici imala je 1971. godine u režiji Vere Crvenčanin, kada su je igrali glumci Jelka Asić (Marta), Danilo Čolić (Džordž), Irena Jakočević (Hani) i Milan Marodić (Nik). Popularni pozorišni komad će se za deset dana ponovo igrati na sceni subotičkog pozorišta, ovog puta u režiji Dušana Petrovića, dok će u novoj podeli uloga Martin lik igrati Aleksandra Janković, u ulozi Džordža biće Miloš Stanković, Ksenija Mitrović će tumačiti lik Hane, a Srđan Sekulić će na početku zameniti kolegu Milana Vejnovića u ulozi Nika.

- Ova predstava je bila završena još u martu, ali je premijera odložena usled proglašenja vanrednog stanja. Međutim, sada se ova predstava ne može smatrati završenom jer od tada nije ni pipnuta, a u pitanju je ogroman komad sa četiri glumca u podeli i vrlo zanimljivim tekstom, i počećemo da ga obnavljamo 15. septembra - kaže Miloš Stanković, direktor Narodnog pozorišta Subotica, dodajući da to što su prva izvođenja ove predstave već rasprodata, najbolje oslikava koliko je pozorište nedostajalo svima. - Pozorište je mnogo nedostalao publici i nama koji pravimo te predstave. Dosta ljudi me je pitalo kako da žive bez pozorišta, za šta je najbolji odgovor naziv RTS-ove emisije "Duša ište pozorište" i mislim da svi jedva čekaju da se vrate, jer je ovo jedna nezapamćena situacija da pozorište nije toliko dugo radilo, eventualno u srednjem veku za vreme kuge.

U novoj pozorišnoj sezoni četiri premijere, prva "Ko se boji Virdžinije Vulf"Pored predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf", publiku u novoj sezoni očekuju još tri premijere, od kojih se dve već pripremaju. Glumci Drame na srpskom jeziku su u ponedeljak započeli probe nove predstave "Mesec iznad Bafala", koju po tekstu Kena Ludviga režira Darijan Mihajlović, dok glumci Drame na mađarskom jeziku pripremaju komediju Branislava Nušića "Ožalošćena porodica", koju režira Andrej Boka.

- Obe predstave imaće premijeru u oktobru i vrlo nam je važno da izađemo sa novim predstavama što pre, kao i to što se u obe Drame rade komedije, jer nam dobro dođe da posle ovog zastoja i svega što nas je snašlo sa epidemijom, počnemo sa takvim predstavama kojima publika može da se nasmeje - dodaje Stanković. - Odmah nakon "Ožalošćene porodice", Drama na mađarskom jeziku će nastaviti rad na novoj predstavi "Testosteron" po tekstu Andžeja Saramonoviča, u režiji Ambruša Daniela Kovača, čija premijera je bila predviđena jo 27. marta i ukoliko sve bude u redu, predstava će premijerno biti izvedena početkom novembra.

U novoj pozorišnoj sezoni četiri premijere, prva "Ko se boji Virdžinije Vulf"Do kraja septembra na sceni "Jadran" igraće se i dobro poznate predstave "Novi svet" (25. septembar), "Govorna mana" (26. septembar) i "Crni Petar" (30. septembar), te iz Narodnog pozorišta pozivaju publiku da rezervišu karte na vreme, budući da je kapacitet sale ograničen na 100 gledalaca.

- Publici će se na ulazu meriti temperatura, biće obavezna dezinfekcija ruku i nošenje zaštitne maske tokom trajanja predstave, a da bismo obezbedili propisanu distancu, smanjićemo kapacitet sale sa 250 na 100 gledalaca. Videćemo kako će to izgledati posle prve predstave i svako naredno izvođenje ćemo pratiti i postepeno se prilagođavati daljem razvoju situacije - poručuje Stanković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2234

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš stanković

pozorišna sezona

pozorište

pozorišna predstava

repertoar narodnog pozorišta

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.