Komentara: 1
Pregleda: 2081

Dve premijere ostavljene za jesen i početak nove pozorišne sezone

14.06.2020. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Drama na srpskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta u petak je održala prvu probu predstave "Otvarač", čija je premijera najavljena za jesen. Ovu komediju, Viktor Lanu napisao je 1973. godine, a na sceni "Jadran" izvešće je Miloš Stanković i Srđan Sekulić, u režiji Olje Đorđević.
Dve premijere ostavljene za jesen i početak nove pozorišne sezone

S obzirom da su ranije, u obe drame, započeli rad na dve nove premijere, od kojih je drama Edvarda Olbija "Ko se boji Virdžinije Vulf", u režiji Dušana Petrovića, gotovo završena, ostalo je da je "izbrusi" u toku avgusta, kako bi je početkom nove sezone, premijerno izveli pred publikom.

Drami na srpskom jeziku, početkom septembra predstoji i početak rada na komadu Kena Ludvika "Mesec iznad Bafala", koji će režirati Darijan Mihajlović. Premijerno izvođenje planirano je za kraj oktobra.

Što se tiče festivala, Drama na srpskom jeziku će u avgustu učestvovati na "Šekspir festu" u Čortanovcima, gde će odigrati "Ukroćenu goropad" u režiji Olivere Đorđević. Kraj avgusta rezervisan je za Sterijino pozorje, gde će glumci subotičkog teatra dve večeri za redom igrati predstavu "Radnička hronika", koju je po tekstu Petra Mihajlovića režirao Veljko Mićunović.

Dve premijere ostavljene za jesen i početak nove pozorišne sezone

Sa probe nove predstave "Otvarač"

Dve premijere ostavljene za jesen i početak nove pozorišne sezoneDrama na mađarskom jeziku, u avgustu će nastaviti rad na tekstu Andžeja Saramonoviča "Testosteron", u režiji Ambruša Daniela Kovača, čija će se premijera odigrati početkom nove sezone. Kako najavljuju, tokom leta u planu je i početak rada na postavljanju Nušićeve komedije "Ožalošćena porodica", u režiji Andreja Boke.

Drama na mađarskom jeziku će u prvoj polovini jula i u avgustu gostovati u Mađarskoj, gde će u više mesta igrati komediju "Crni Petar" (Fekete Peter), u režiji Zoltana Mezeija.

Iz Narodnog pozorišta Subotica najavlju da će vredno raditi tokom leta, i sa nestrpljenjem očekuju povratak ljubitelja pozorišne umetnosti. Dve nove predstave, i one koje su već igrane tokom proteklih sezona, očekuju se na jesen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2081

Povezana vest

Povezane teme

predstava u pozorištu

predstave u subotici

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.