Komentara: 1
Pregleda: 1928

U nedelju humanitarni kotlić i bazar za Leonu, Lea i Melindu

19.09.2022. u 12:28h > 13:32
Izvor: Subotica.com
Neformalna grupa građana "Naše malo nekome je sve", u nedelju od 7 do 15h, u parku preko puta Tehničke škole "Ivan Sarić", organizovaće humanitarni bazar i kuvanje kotlića. Novac od prodaje kotlića, odnosno predmeta u okviru prodajne izložbe, namenjen je za lečenje naših sugrađanka Leone Kovač, Lea Milića i Melinde Sabo.
U nedelju humanitarni kotlić i bazar za Leonu, Lea i Melindu

Svi zainteresovani građani koji žele da kuvaju kotlić potrebno je da sa sobom ponesu kotlić i malo drva (gas). Porcije će se prodavati po ceni od 200 dinara, a obroci koji se ne prodaju biće podeljeni socijalno najugroženijim porodicama. 

Iz Neformalne grupe "Naše malo nekome je sve" pozivaju pekare da doniraju 50 vekni hleba, a potrebno je i 200 plastičnih činija za pakovanje kuvanih obroka.

Uz kuvanje kotlića, toga dana biće organizovan i humanitarni bazar na kom mogu učestvovati svi zainteresovani građani, kao i ugostitelji i preduzetnici. Ljudi velikog srca mogu učestvovati kao izlagači, volonteri, donatori za tombolu.

U nedelju humanitarni kotlić i bazar za Leonu, Lea i Melindu- Svi pojedinci koji žele da učestvuju, ali nisu u mogućnosti lično da prisustvuju, a imaju predmete koji im više ne trebaju, odnosno predmete koji drugim ljudima mogu biti od koristi, treba da nam se jave. Pozivamo i ugostitelje, preduzetnike i kompanije da učestvuju kroz doniranje čajeva, kafe, krofni, pice, sokova ili bilo kojih drugih proizvoda. Mogu da nam se pridruže i vredne domaćice koje žele da pripreme slatkiše i slaniše za prodaju. Takođe, pozivamo i volontere koji žele da nam pomognu oko prodaje i organizacije celokupnog događaja - navode iz grupe "Naše malo nekome je sve" i podsećaju da je svaki doprinos podjednako važan. 

Prijave se mogu izvršiti putem Fejsbuk stranice "Naše malo nekome je sve".

U nedelju humanitarni kotlić i bazar za Leonu, Lea i Melindu

MELINDA SABO

Podsećamo, našoj sugrađanki Melindi Sabo, majci dve devojčice, prošle godine dijagnostikovan je maligni tumor debelog creva. Iako je njegovo odstranjivanje uspešno obavljeno, lekari su pronašli metastatske promene na limfnim čvorovima. Nakon 8 ciklusa hemoterapija, metastatske promene uočene su i na jetri. Zbog mutacija na genu, Melinda nije kandidat za inovativnu terapiju, pa je doneta odluka da pomoć potraži u Beču gde bi joj se odradila adekvatna dijagnostika i pružila odgovarajuća terapija.  Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da pomognu svojim donacijama. Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede i ispitivanja, analize,  kao i za putne troškove i troškove smeštaja tokom lečenja.

Melindi možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1336 na broj 3030Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468139-14, devizni 160-6000001468118-77 (IBAN: RS35160600000146811877, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

U nedelju humanitarni kotlić i bazar za Leonu, Lea i Melindu

LEONA KOVAČ

Naša mala sugrađanka Leona Kovač, prevremeno je rođena u 30. nedelji trudnoće. Kao prevremeno rođena beba, zbog nerazvijenosti pluća, odmah je prebačena u Dečju bolnicu u Novom Sadu. Nakon nekoliko dana, usled infekcije bolničkom bakterijom i nedostatka kiseonika u mozgu došlo je do brojnih komplikacija. Po izlasku iz bolnice, Leona je krenula na fizikalne  tretmane i rehabilitaciju. Sa osam meseci starosti dobila je prvi epileptični napad i dijagnozu epilepsije koja dodatno usporava njen psihomotorni razvoj. Bez obzira na sve sa čim se suočava, Leona je vesela i nasmejana devojčica koja svakim danom pokazuje koliki je borac. Njena starija sestra željno iščekuje dan kada će se moći da se igra sa svojom sestrom. Da bi napredovala u lečenju potrebna su joj sredstva za specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, za hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju,  Tomatis tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, vitamine, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Leoni možete pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1125 na broj 3030. Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001216656-94, devizni 160-6000001217087-62 (IBAN: RS35160600000121708762, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

LEO MILIĆ

Petogodišnji Leo Milić iz Subotice boluje od teške bolesti za koju još uvek nema leka, ali tretmanima matičnim ćelijama i drugim vidovima terapija može se usporiti i tako pružiti značajno vreme dok traje potraga za efikasnim medikamentom i terapijom za izlečenje.

Leu je nakon završenih genetskih savetovanja i analiza urađenih zbog odstupanja u razvoju potvrđeno prisustvo genetskih varijanti koje su udružene sa njegovim fenotipom, odnosno potvrđeno je da ima dve autosomno recesivne mutacije gena i to Teacher Collins syndrome 3 - mutacija koja je autosomno recesivna i dovodi do hipomijelinske leukodistrofije i poremećaja intelektualnog razvoja  i Vulto-van Silfout-de Vries Syndrome - mutacija koja je autosomno recesivna i uzrokuje neurološke poremećaje u razvoju sa hipotonijom i logoretardacijom, senzorne poremećaje, poremećaj ponašanja i pažnje, facijalnu dismorfiju i anomalije mozga.

Uz sve to Leo ima i probleme sa bubrezima.

Po saznanjima roditelja, bolest je neizlečiva, veoma retka u svetu za koju još uvek nema leka, ali da se razvoj bolesti može ublažiti i usporiti tretmanima matičnim ćelijama i drugim vidovima terapija.  

Porodica moli sve ljude dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Leo mogao da živi bezbrižno i sa osmehom poput svojih vršnjaka.

Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468160-48, devizni 160-6000001468157-57 (IBAN: RS35160600000146815757, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

SMS poruka 1341 na broj 3030  (200 dinara) za sve srpske mreže.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1928

Povezana vest

Povezane teme

naše malo nekome je sve

humanitarni bazar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.