Komentara: 22
Pregleda: 5862
Foto

U Mini Jugoslaviji proslavljen Dan republike

29.11.2017. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
U Mini Jugoslaviji proslavljen Dan republike

Dok je Mini Jugoslavije biće i 29. novembra - Dana republike! - odlučno su poručili danas Jugosloveni, okupljeni u četvrtoj Mini Jugoslaviji i u znak sećanja na nekadašnji državni prazni posadili cveće pored skulpture Josipa Broza Tita.

- Ne damo da nam izbrišu Jugoslaviju i sve ono što je ona sa sobom nosila. AVNOJ i Jugosalvija sa sobom su nosili ideju zajedništva, koje se i mi držimo a za Suboticu i višenacionalnu sredinu u kojoj živimo to je jako značajno – ističe Mikloš Olajoš Nađ iz Centra "Tito". - Oni nisu samo istorijska činjenica, nego sa sobom nose mnoge vrednosti naročito u pogledu radničkih prava, odnosa prema ljudima, nacijama...

U Mini Jugoslaviji proslavljen Dan republike

Po prvi put Dan republike proslavljen je ispred skulpture Josipa Broza, dela subotičkog vajara Franje Mačkovića.

- Nekada je ovo bio najlepši dan u godini, slavljen je euforično kao i doček Nove godine. Sada smo skromniji ali ne damo da se zaboravi ni ovaj dan, ni Jugosalvija, ni Tito jer od svega toga možemo dosta da naučimo – poručuje Blaško Gabrić, osnivač Mini Jugoslavije, naslednice jedne velike zemlje koja ima oko 8.000 državljana.

U Mini Jugoslaviji proslavljen Dan republike

Dan republike bio je prilika da se okupljeni sete minulih vremena, kada se po mnogima od njih živelo mnogo lepše i lakše nego danas. U spomen na njih, Subotičanka Mirjana Gregorčić darovala je Mini Jugosalviji tapiseriju sa likom druga Tita.

- Na osnovu slike sa goblena, pre dve decenije svojim rukama napravila sam tapiseriju na kojoj sa 48 boja, preslikan sa goblena i pretvoren u tapiseriju. Veoma mi znači, sa uživanjem sam je radila i sada punog srca poklanjam jer joj je ovde mesto – kaže Mirjana.

Izvor: Subotica.com
Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na skulturu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 5862

Povezana vest

Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

mikloš nađ olajoš

josip broz tito

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.