Komentara: 0
Pregleda: 2007
Foto

U Gimnaziji obeležen Evropski dan jezika i interkulturnog dijaloga

27.09.2022. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
U Gimnaziji "Svetozar Marković" sinoć je upriličena kulturna manifestacija u okviru koje su obeleženi Evropski dan jezika i Dan interkulturalnog dijaloga, kao i povratak "Večeri engleskog jezika", tradicionalne manifestacije koja je pauzirana zbog pandemije.
U Gimnaziji obeležen Evropski dan jezika i interkulturnog dijaloga

Manifestacija "Večeri engleskog jezika" održavala se svake školske godine u Gimnaziji "Svetozar Marković" sve dok pandemija nije prekinula tradiciju. Nakon dve godine pauze, gimnazijalci su sinoć priredili bogat kulturni program koji je realizovan na engleskom jeziku.

Publika je imala priliku da pogleda izuzetno bogat zabavni program koji su priredili naši učenici i to na engleskom jeziku. Izedene su recitacije, plesne numere, muzičke tačke i skečevi. Naši đaci ovaj jezik uče kao prvi strani jezik, dobro vladaju engleskim jezikom što su sinoć i dokazali. U 21. veku se smatra da onaj ko ne govori engleski jezik i ne ume da radi na računaru nije pismen - objašnjava Gordana Budanović, profesorka engleskog jezika u Gimnaziji "Svetozar Marković".

U Gimnaziji obeležen Evropski dan jezika i interkulturnog dijaloga

U okviru ovog jedinstvenog događaja, predstavljeni su programi razmene srednjoškolaca i na taj način proslavljen je i Dan interkulturnog dijaloga. 

Program razmene đaka predstavila nam je naša učenica Leona Matković koja je u Italiji boravila godinu dana. Imali smo priliku da čujemo i Roka iz Italije koji pohađa Poljoprivrednu školu u Bačkoj Topoli, a smešten je kod naše učenice. Program razmene "Erazmus plus" predstavila je profesorka Milica Pavić, kao i Alesija iz Italije koja će u našoj zemlji boraviti 3 meseca. Jučerašnji događaj bio je prilika da publika čuje izvorne govornike italijansko jezika - navodi sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika Obeležavanje Evropskog dana jezika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2007

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.