Komentara: 1
Pregleda: 979

Obeležavanje Evropskog dana jezika i interkulturalnog dijaloga

26.09.2022. u 12:54h
Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Evropskog dana jezika i interkulturalnog dijaloga

Da li ste znali da postoji između 6.000 i 7.000 jezika u svetu – govori ih 7 milijardi ljudi podeljenih u 189 nezavisnih država? Takođe, da minimum polovina svetske populacije govori dva ili više jezika. Mnogi jezici imaju preko 50 hiljada reči, ali pojedinačni govornici obično koriste samo delić  tog broja u svakodnevnoj komunikaciji.

Stara je mudrost „koliko jezika govoriš, toliko vrediš“, vođeni time Savet Evrope je uveo obeležavanje Dana jezika 26. septembra sa ciljem da se podstiču jezičke i kulturne različitosti kao i da se ukaže na važnost učenja jezika i celoživotnog učenja stranih jezika.

Gimnazija „Svetozar Marković” i ove godine pridružuje se obeležavanju Evropskog dana jezika, Dana interkulturalnog dijaloga, a biće obeležen i povratak "Večeri engleskog jezika".

Večeras u 19 časova, u Svečanoj sali Gimnazije održaće se zabavni progam, kojim će se obuhvatiti i predstavljanje programa razmene učenika posredstvom UG "Interkultura/AFS Srbija" i Erazmusa, koji će biti otvoren za javnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 979

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.