Komentara: 7
Pregleda: 4308

U četvrtak 39. sednica Skupštine grada

29.03.2016. u 12:17h
Izvor: Subotica.com
Skupštinsko zasedanje koje je zakazano za četvrtak, 31. mart, započeće nastavkom prekinute 38. sednice (tri tačke dnevnog reda) a onda se prelazi na 39. koja preliminarno ima 14 tačaka.
U četvrtak 39. sednica Skupštine grada

Sednica gradskog parlamenta, 39. po redu, zakazana je za poslednji dan marta, a na dnevnom redu će se naći 14 tačaka, među kojima će naći odluka o izradi Plana detaljne regulacije za obalni pojas Ludaškog jezera i deo radne zone “Zorka” severoistočno od Ulice Edvina Zdovca.

Kao šesta tačka dnevnog reda naćiće se diskusija, a onda verovatno i usvajanje nove Odluke o sahranjivanju po kojoj javna preduzeća postaju monopolisti u ovoj oblasti. Protiv ove Odluke pobunila su se pogrebna preduzeća koja posluju na teritoriji grada i danas u 10 časova su tim povodom održali konferenciju za novinare, a više detalja objavićemo tokom dana.

Na dnevnom redu naći će se i programi Turističke organizacije Subotice i JP "Palić Ludoš", kao i izveštaj o radu i godišnji plan Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pored usvojenih 14 tačaka koje će se u četvrtak naći na redovnom zasedanju, odbornici Darko Antelj i Zoltan terek (Pokret za preokret) podneli su danas predlog za dopunu sa tačkom "Toplana", odnosno da se Odluka o izmena i dopunama Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom  koji je donet  na skupštini grada Subotice, na 37. sednici održanoj dana 4. februara 2016. godine, odloži do daljnjeg, do provere ustavnosti odluke.

Kako stoji u obrazloženju predloga, Pokret za preokret smatra da odluka o cenama za toplotnu energiju tarife za pojedinačne tarifne elemente, cena za jedinicu grejne površine, „POVRŠINA“ u din/m2 ne postoji nikakvo obrazloženje za naplatu od 27,32 din/m2  bez PDV i na 12 meseci i da su neustavne, uz pitanje: da li su to cene  gde se izdvaja za naknada zarada i ostalih ličnih rashoda kao i drugih fiksnih troškova u članu 21. službeni list 39/14.

Skupštinski dan počinje nastavkom prethodne sednice

S obzirom da je prethodna sednica, 38. po redu prekinuta zbog nedostatka kvoruma, skupštinsko zasedanje praktično će započeti nastavkom te sednice, odnosno tačkama o razrešenju i imenovanju predsednika Saveta za zdravlje, usvajanje godišnjeg Izveštaja o radu Saveta za zdravlje i davanje saglasnosti na Odluku o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Park prirode „Palić“

Nastavak 38. sednice počinje u četvrtak u 9 časova, odmah posle nje počinje gore najavljena 39. sednica, a prenos možete da pratite putem našeg sajta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 4308

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

sahranjivanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.