Komentara: 18
Pregleda: 2759

Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o budžetu

22.12.2020. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Na dnevnom redu pete sednice Skupštine grada sutra će biti 45 tačaka, među kojima je najvažnije usvajanje odluke o budžetu grada Subotice za 2021. godine.
Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o budžetu

Po rečima predsednika Skupštine grada, Balinta Pastora, za svaku pohvalu je što se ovako važna odluka ne donosi u poslednjem trenutku, kao što je to bio slučaj ranijih godina.

- Izuzev prošle godine, sva zasedanja kada se odlučivalo o budžetu bila su na samom kraju godine. U budžetu za narednu godinu planirani su prihodi od 5,7 milijardi dinara i rashodi od 6,1 milijardu, budžetski deficit je 414 miliona i to je sve u zakonskim okvirima - pojasnio je Pastor. - Kao što se može videti, planirani budžet je ispod nivoa rebalansa koji smo nedavno usvojili i mnogo manji od budžeta za 2020. godinu, jer su okolnosti drugačije. On je realan i ostvariv. Restriktivan je, ali će se stvoriti uslovi za završetak kapitalnih investicija, kao što su završetak radova na zgradi Narodnog pozorišta, Akva parka na Paliću, Doma „Kolevka“, a biće i manjih investicija. Kao i svaki budžet, u prohodnoj strani najviše se oslanjamo na prihode od poreza na zaradu i imovinu, i nadam se da će privredna društva u našem gradu raditi uspešno i da neće morati da otpuštaju zaposlene.

Odbornici Skupštine grada sutra odlučuju o budžetu

Uz odluku o budžetu, pred odbornicima će biti i tri plana detaljne regulacije i to za prostor gde će prolaziti pruge Subotica-Segedin i Beograd-Subotica, zbog koje će se iz centra grada izmestiti zgrada zatvora, kao i prostor na Senćanskom putu gde se nalazi verski kompleks Vodice-Bunarić.

Odlučivaće se i o kadrovskim rešenjima u upravnim i nadzornim odborima, ali i izmeni poslovanja nekoliko javnih preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 2759

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

skupština subotice

balint pastor

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.