Komentara: 2
Pregleda: 4242

Turnir za mlade hokejaše "Spartans 2017" za vikend na Gradskom klizalištu

18.01.2017. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Hokej klub "Spartak" predstojećeg vikenda (20-22. januar) organizuje tradicionalni turnir za mlađe kategorije, sedmi po redu, na kojem se očekuje učešće preko dve stotine mladih hokejaša. I naredna dva vikenda ljubitelji hokeja imaće prilike da gledaju nadmetanja na ledu.
Turnir za mlade hokejaše "Spartans 2017" za vikend na Gradskom klizalištu

Po rečima organizatora učešće je potvrdilo 16 ekipa (U8 i U10) iz država regiona, a to su pored Srbije, Mađarska, Hrvatska, Makedonija i Bosna i Hercegovina. Na turniru će učestvovati i ekipa "Girls Serbia", koja je sastavljena od igračica iz Subotica, Novog Sada i Beograda.

- Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da će se na turniru za osam časova odigrati preko 40 utakmica. Gost turnira je HK "Vukovi" iz Sarajeva sa selekcijom do 12 godina koji će u petak i subotu odigrati dve kontrolne utakmice sa svojim vršnjacima iz Spartaka. - rekao je Uroš Brestovac, trener HK "Spartak".

Turnir "Spartans 2017" otvoriće u petak od 21 čas U12 selekcije Spartaka i Vukova iz Sarajeva. Nastavak turnira je sutradan ujutro, u subotu od 10 časova. Prvi na ledenu ploču Gradskog klizališta u Subotici izlaze starije selekcije igrača (U10), za 13,30 je zakazano svečano otvaranje kada će se na ledu naći oko 200 učesnika.

Nakon otvaranje počeće deo turnira na kojem će se igrati mečevi mlađih selekcija (U8), a program bi trebalo da traje do 18 časova. Poslednji dan turnira, u nedelju, počinje u 12,30 i završava se u 17,45 časova.

Što se tiče ovog vikenda on će biti podređen mlađim kategorijama, a već narednog (27-29. januar) na led će veterani (30+ i 40+), u sklopu međunarodnog turnira "Winter classic 2017". Kako je najavljeno na turniru učešće će uzeti 14 ekipa koje će odigrati preko 30 utakmica.

Treći vikend festivala hokeja na ledu na Gradskom klizalištu u Subotici zatvoriće međunarodni turnir za seniore "Kup Subotica 2017" (3-5. februar), koji se igra u okviru Balkanske lige. Pored domaćeg Spartaka učešće će uzeti Vukovi (Sarajevo), Metalurg (Skopje), Slavija (Sofija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4242

Povezana vest

Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

spartans međunarodni turnir u hokeju na ledu

kup subotice u hokeju na ledu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.