Komentara: 1
Pregleda: 9616
Foto

Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

21.01.2017. u 17:03h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom klizalištu u Subotici danas je svečano otvoren tradicionalni, sedmi po redu turnir za mlađe kategorije hokejaša - Spartans 2017. Ove godine na turniru je učešće uzelo 16 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, sa oko dve stotine dece.
Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

Pored domaće ekipe Spartaka u obe uzrasne kategorije U8 i U10, učešće su uzeli i novosadske ekipe NS Stars i Vojvodina,  Siscia (Sisak), Crvena zvezda, Partizan, Sarajevo girls i Vukovi (Sarajevo). Na turniru učestvuje i ekipa "Girls Serbia", koja je sastavljena od igračica iz Subotica, Novog Sada i Beograda.

Turnir su sinoć otvorile U12 ekipe Spartaka i Vukova iz Sarajeva, a tokom tri dana biće odigrano preko 40 mečeva. U prepodnevnom delu programa na ledenoj ploči Gradskog klizališta u Subotici takmičile su se "starije" selekcije igrača (U10), a nakon svečanog otvaranja zaigrale su i U10 kategorije.

Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

Turnir je u ime Sportskog saveza Subotice otvorio Goran Marinković, generalni sekretar saveza (SSS). On je pozdravio prisutne i poželeo im lep sportski vikend i dobro druženje.

- Presrećan sam što vas vidim u ovako velikom broju, što je znak da HK "Spartak" čini pravu stvar. Poželeo bi vam da se ugodno osećate u našem gradu, da poštujete ferplej, ali i da se družite i stičete nova prijateljstva, što je i suština ovog turnira. - poručio je Marinković

Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

Obraćajući se prisutnima na otvaranju sekretar SSS dotakao se i teme pokrivanja Gradskog klizališta, na temu koja je aktuelna duži niz godina, izražavajući nadu da će se sukoro pristupiti i rešavanju ovog problema.

- Ovo je veoma važno pitanje kako za hokejaški tako i za klizački klub i nadam se da će projekat uskoro biti realizovan čime će se stvoriti uslovi za produžetak klizačke sezone, odnosno sportova na ledu. - dodao je Marinković

Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

Po rečima Uroša Brestovca, trenera HK "Spartak" i nosioca organizacije u ime subotičkog kluba, na ovakvim turnirima rezultat nije važan, niti se vodi evidenija o tome - suština je druženje dece i putovanja.

- Ove godine možemo da budemo jako zadovoljni vremnskim prilikama koje nam nisu išle na ruku tokom ranijih izdanja, imali smo dane kada je vejao sneg, padala kiša, čak i da je upeklo sunce a danas su uslovi skoro pa savršeni što je učinilo ovaj turnir još boljim. Deca se lepo zabavljaju, druže, grade sportski duh i igraju hokej, a rezultat mečeva je zaista nebitan. - istakao je Bestovac

Spartans 2017 - međunarodni turnir za mlađe kategorije hokejaša

Na tribinama Gradskog klizališta mogao je da se vidi veći broj roditelja koji su po lepom vremenu bodrili svoje klince i uživali u druženju.

Organizatori turnira zahvalili su se lokalnoj samoupravi, Sportskom savezu Subotice i JKP "Stadion" na svesrdnoj pomoći pri organizaciji, kao i roditeljima koji su svako na svoj način pomogli da se turnir organizuje,

Izvor: Subotica.com
Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017 Međunarodni hokejaški turnir mlađih kategorija - Spartans 2017
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 9616

Povezana vest

Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

spartans međunarodni turnir u hokeju na ledu

gradsko klizalište

goran marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.