Komentara: 6
Pregleda: 2933

Tribina Pokreta socijalista o Zakonu o radu

09.04.2014. u 18:24h
Izvor: RTV City
Pokret socijalista pripremio je predlog nacrta Zakona o radu koji će ponuditi budućoj Vladi na razmatranje. Njihova rešenja biće predstavljena na tribini u petak na kojoj će govoriti čelnici Pokreta socijalista i predstavnici sindikata „Solidarnost“.
Tribina Pokreta socijalista o Zakonu o radu

Tribina posvećena Zakonu o radu biće održana u petak od 18 časova u sali 213 Otvorenog univerziteta a istaknut je značaj ovog pitanja kao ključnog za standard građana i stabilnost društva.

„Društveni značaj ovog zakona je u tome što je jedan od retkih privrednih zakona čija se primena direktno odnosi na građane Srbije. Upravo zbog toga izradi ovog zakona je neophodno prići sa velikom pažnjom, obazrivo, uz poštovanje osnovnih civilizacijskih normi jer svako suprotno ponašanje može dovesti do velikog nezadovoljstva i opasne destabilizacije društva“, izjavila je Svetlana Stipanović, preds. GrO Pokreta socijalista.

Pokret socijalista kao najvažnija rešenja ističe dostupnost svih radnih mesta svim građanima pod jednakim uslovima, da poslodavci objavljuju slobodna radna mesta preko medija i interneta, da neisplaćivanje zarada bude tretirano kao krivično delo za šta je potrebna i izmena krivičnog zakona kao i da se uvede prinudna naplata neisplaćenih zarada.

„Baziraćemo se na utvrđivanju minimalne zarade po automatizmu. Po sadašnjem zakonu minimalna zarada se utvrđuje jednom godišnje. Pokret socijalista se zalaže za to da se na mesečnom nivou utvrdi minimalna zarada“, rekla je Svetlana Stipanović, preds. GrO Pokreta socijalista.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2933
Povezane teme

pokret socijalista

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.