Komentara: 2
Pregleda: 4046

Treće kolo treking lige 14. maja u Subotici

04.05.2017. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Treće kolo treking lige 14. maja u Subotici

Četrnaestog maja u našem gradu, po četvrti put, organizuje se kolo treking lige. Ove godine je kolo uvršteno u kalendar Treking lige Srbije i na taj način odato je priznanje Planinarskom klubu "Spartak" za rezultate u prethodne tri godine. U klubu smatraju da je to velika obaveza i odgovornost da ove godine bude organizovano i realizovano još bolje.

Povodom najave održavanja kola treking lige razgovarali smo sa Zoranom Vukmanovim, članom PK "Spartak" koji je ujedno i inicijator treking lige, koja se održava u okviru organizacije Planinarskog saveza Vojvodine. U pitanju je šesta sezona trekinga u Vojvodini, odnosno treća sezona trekinga u Srbiji. Treking liga osim sportskog, takmičarskog cilja ima i cilj da populariše prirodne lepote naše zemlje.

U subotu, 6. maja PK "Spartak" organizuje rekreativnu akciju "Šetnja zdravlja - Stazom treking lige". Kako se navodi okupljanje je na okretnici Makova sedmica u 9 sati. Dolazak autobusom, linija 3 sa polaskom u 8.30 sati sa okretnice Bajski put Polazak na pešačenje po dolasku autobusa tj. u 9 sati. Dužina staze je do 10 km. Povratak za grad autobusom, linija 3 iz centra Makove sedmice u 12.15 sati.

Šta učesnici treking lige mogu očekivati od kola u Subotici? - Imamo tri staze, od 16 km, 26 km i 42 kilometra, trasirane u PIO Subotička peščara, prelepu prirodu na subotičkom pesku, oni najspremniji i najodvažniji će voditi bitku na maratonskoj stazi dugoj 42 km koja se prostire od Makove sedmice ka Hajdukovačkoj šumi, Tresetištu pa preko peštanske pruge sve do Majdana i nazad do centra Makove sedmice gde je ove godine start i cilj treking lige u prostoriji MZ Makova sedmica. Neće izostati već poznata gostoljubivost, biće masti i hleba, kolača iz kuhinja planinarki, biće i pasulja, onog planinarskog kuvanog u kazanu, a biće i dobre muzike, druženja.

Kakva su vaša očekivanja kao domaćina? - Želja nam je da svi koju dođu iz Subotičke peščare ponesu svojim kućama samo lepe uspomene bez obzira na plasman i ostvareno vreme na stazi. Daćemo sve od sebe da budemo odlični domaćini i da se svi u nedelju 14. maja lepo osećaju. U pripremu staza i celog kola uloženo je mnogo truda i energije i sigurani smo da će se izreka "lepo se lepim vraća" u potpunosti ispuniti. Očekujemo da ćemo nadmašiti dosadašnji rekord u broju učesnika (254 učesnika prošle godine u Subotičkoj peščari), očekujemo povoljne vremenske prilike i jednu lepu sportsko-rekreativnu manifestaciju koja će predstaviti naš grad i prirodne lepote Subotice velikom broju učesnika iz cele Srbije.

Iz Planinarskog kluba "Spartak" napominju da je učešće u okviru treking lige otvorenog tipa, da mogu učestvovati svi bez obzira da li su članovi nekog planinarskog ili drugog sportskog kluba.

Sve dodatne informacije su na sajtu organizatora suplaninari.org.rs ili na sajtu pesackastaza.info

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4046

Povezane vesti

Povezane teme

planinarski klub spartak

treking liga

treking

vojvođanska treking liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.