Komentara: 2
Pregleda: 2524

Edvard Halas pobednik trećeg kola treking lige

16.05.2017. u 10:45h
Izvor: TV Subotica
Po lepom vremenu u nedelju, na prostoru Subotičke peščare održano je treće kolo Vojvođanske treking lige pod nazivom Memorijal „Mihajlo Kampoš“. Pobednik staze duge 42,5 km je Subotičanin Edvard Halas
Edvard Halas pobednik trećeg kola treking lige

Na startu trke kod prostorija MZ "Makova sedmica", bilo je rekordnih 450 takmičara iz cele Srbije i gosti iz Mađarske, koji su prema fizičkoj spremi birali između male staze dužine 16km, srednje staze u dužini od 26km i velike staze u dužini od 42,5km.

Pobednik trećeg kola treking lige na stazi dužine 42,5 km je Edvard Halas iz Subotice, koji je tu deonicu prešao za 3h i 50 minuta.

- Nisam nezadovoljan kada shvatim da sam spavao jako malo i da sam prethodne sedmice bio prvak Srbije na ultramaratonu. Ovo uopšte nije loš rezultat, ispod četiri sata, ali je neverovatno bilo vruće i zadnjih 7 kilometara mi je veoma teško palo, pa sam i bio besan na sebe što sam uopšte trčao. Međutim pobedio sam pa mi je to bila najveća nagrada. - istakao je Edvard Halas, pobednik trećeg kola treking lige

Edvard Halas pobednik trećeg kola treking lige

foto: pesackastaza.info

Edvard Halas pobednik trećeg kola treking lige

foto: pesackastaza.info

Rekordan broj učesnika najbolja je nagrada za organizatore takmičenja – Planinarski klub "Spartak" i suorganizatore – MZ "Makova sedmica", pred kojima je težak zadatak naredne godine, da ovogodišnji uspeh nadmaše.

- Izuzetno smo zadovoljni odzivom koji je premašio naša očekivanja. Spremali smo se da ugostimo oko 400 učesnika, ali je ta brojka premašena za 10 do 12 odsto, čime smo oborili sve rekorde u ukupnom broju takmičara u trekingu. Prethodne godine učestvovalo je 254 osoba, što je do sada bio rekord. - objašnjava Zoran Vukmanov, ispred Organizacionog odbora treking lige

Ove godine je kolo uvršteno u kalendar Treking lige Srbije i na taj način odato je priznanje Planinarskom klubu "Spartak" za rezultate u prethodne tri godine.

Treking je sport u kojem se učesnici kreću unapred zadatom trasom u okviru postavljenog vremenskog limita. Kretanje po trasi olakšano je obeleženim stazama koje su ucrtane na mapi svakog takmičara. Treking predstavlja kombinaciju planinskog trčanja i običnog pešačenja uz primese orijentacije. 

Edvard Halas pobednik trećeg kola treking lige

foto: pesackastaza.info

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2524

Povezana vest

Povezane teme

planinarski klub spartak

treking liga

železničko planinarski klub spartak

vojvođanska treking liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.