• Pregleda: 1260

Treća nedelja protesta poljoprivrednika

Poljoprivrednici već treću nedelju protestuju zahtevajući povlačenje iz skupštinske procedure najavljenih iznema Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
Treća nedelja protesta poljoprivrednika

Predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš kaže da poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva jer su predložene izmene, po njegovoj oceni, toliko loše da se amandmanima ne mogu popraviti.

On najavljuje da će i u narednim danima iskazivati svoje nezadovoljstvo organizovanjem okruglih stolova na kojima će ukazivati na sve manjkavosti predloženog zakonskog rešenja.

Osim povlačenja ovog zakona, Kiš ističe da je potrebno izraditi predlog novog zakona koji će biti usklađen sa okolnostima koje Srbiju očekuju od 2017. godine na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji podrazumeva stvaranje mogućnosti da stranci pod istim uslovima kao domaća lica mogu kupovati zemljište.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

3
Vesko Odgovori
Ova vlast je bas udesila, smanjila vam i subvencije, a niste bili zadovoljni ni sa prethodnom.
Nije lako penzionerima ni radnicima,pogotovo onima koje niko od poslodavaca nece da primi na rad.
bona fide Odgovori
Razjuriti sve sa saobracajnica.
forest gamp Odgovori
Blokada kod Cente u Banatu je trajala dve nedelje. Ispred mosta na reci Tamis se postavili traktori ,a pored puta sator za protestante . Tu se kuvalo i jelo dve nedelje . Kad je nestalo planirane kolicine hrane koliko je bilo procenjeno za protest,onda se protest mirno okoncalo i razislo . Licno sam
svedok.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.