Komentara: 3
Pregleda: 1541

Treća nedelja protesta poljoprivrednika

15.12.2015. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Poljoprivrednici već treću nedelju protestuju zahtevajući povlačenje iz skupštinske procedure najavljenih iznema Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
Treća nedelja protesta poljoprivrednika

Predsedavajući Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš kaže da poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva jer su predložene izmene, po njegovoj oceni, toliko loše da se amandmanima ne mogu popraviti.

On najavljuje da će i u narednim danima iskazivati svoje nezadovoljstvo organizovanjem okruglih stolova na kojima će ukazivati na sve manjkavosti predloženog zakonskog rešenja.

Osim povlačenja ovog zakona, Kiš ističe da je potrebno izraditi predlog novog zakona koji će biti usklađen sa okolnostima koje Srbiju očekuju od 2017. godine na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji podrazumeva stvaranje mogućnosti da stranci pod istim uslovima kao domaća lica mogu kupovati zemljište.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1541
Povezane teme

poljoprivrednici

udruženje poljoprivrednika

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.