Komentara: 8
Pregleda: 3527

Toplana opet prva po broju pritužbi građana

07.04.2014. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
Tokom prethodne godine građani su podneli ukupno 78 pritužbi gradskom ombudsmanu na rad javnih preduzeća. Najviše pritužbi bilo je na JP Toplanu, zatim na JKP Vodovod i kanalizaciju, dok je neuporedivo manje pritužbi bilo na ostala javna i javna komunalna preduzeća.
Toplana opet prva po broju pritužbi građana

Građani su se najviše žalili na visinu računa i na nemogućnost isključenja sa toplotne mreže. Prema JKP Parking takođe je podneto nekoliko pritužbi od čega se jedna odnosila na minutažu naplate parkinga, koja nije iznosila čitavih 60 minuta kao što je to predviđeno, pa je pritužba prihvaćena, a neregularnost rešena.

Prema podacima Kancelarije zaštitnika građana prema Toplani je upućeno 25 pritužbi koje su se odnosile na visinu računa i isključenja sa toplovodne mreže, jednu naknadu štete, kao i nekoliko pritužbi na druge slučajeve. U Toplani kažu da je tačno da se potrošači najviše žale na visinu računa, ali i da s obzirom na broj korisnika, taj broj nije veliki.

Osim Toplani, upućeno je i četrnaest pritužbi ka Vodovodu, pet ka Direkciji za izgradnju grada, dvadeset Centru za socijalni rad, Parkingu tri, kao i druge pritužbe za različite vrste problema. Kada je reč o Toplani, još jedna od pritužbi bila je isključenje sa toplovodne mreže, koje se po rečima ombudsmana nije radilo po propisanom aktu.

Na osnovu pritužbe jednog od građanina, Parking servis takođe je imao jednu nelogičnost u plaćanju sms parkinga. Umesto jednog časa, vreme plaćenog parkinga je trajalo 56 minuta, čime su vozači bili uskraćeni za 4 minuta plaćenog parkinga. Nakon što je predmet završio kod ombudsmana, nepravilnost je ispravljena i to u preduzeću koje poseduje softver za naplatu parkinga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 3527
Povezane teme

subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.