Komentara: 0
Pregleda: 4182

Top 5 - Konkurs Fondacije "Danilo Kiš"

29.05.2012. u 18:02h
Izvor: SuMedija
Dobar si student ili studentkinja? Studiraš na nekoj od umetničkih akademija u zemlji ili inostranstvu? Prijavi se na konkurs Fondacije “Danilo Kiš” - “Top 5”!
Top 5 - Konkurs Fondacije "Danilo Kiš"

Vredno učiš i radiš, profesori te hvale, dobijaš priznanja i nagrade, polažeš sve ispite u roku, a nikad nemaš dovoljno novca za četkice, boje, platna, notne sveske, čivije, trzalice, žice, nove pedale, stručne knjige, nove baletanke, kameru, filmsku traku ili neophodne rekvizite za ispit iz glume. Kako da stvaraš, budeš slobodan i kreativan kada je novac uvek tu da te ograniči svojim nepostojanjem?

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” od 1. juna 2012. godine raspisuje Konkurs za stipendiranje studenata osnovnih studija na umetničkim akademijama “TOP 5” za školsku 2012/2013 godinu. Konkurs je osmišljen sa ciljem da se podrži umetnički profesionalizam u našem gradu, doprinese obogaćivanju i osvežavanju ljudskih resursa u oblasti kulture, kao i podizanju kvaliteta kulturnih i umetničkih programa u Gradu Subotici.

Pet najboljih studenata umetničkih akademija sa teritorije Grada Subotice dobijaće putem konkursa mesečnu stipendiju u iznosu od 9.200 dinara. Stipendiranje će trajati deset meseci, od septembra 2012. do juna 2013. godine.

Po završetku stipendiranja odabrani studenti će biti u prilici da se predstave subotičkoj publici studentskom vežbom ili delom koje je pripremljeno isključivo u tu svrhu. Na taj će način ovih pet glasnika novog kulturnog talasa upoznati stručnu, ali i širu publiku, sa svojim kvalitetima i potencijalima!

Pravo na učešće imaju studenti sa teritorije Grada Subotice koji studiraju na umetničkim akademijama u zemlji, kao i u inostranstvu.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na konkurs najkasnije do 20. juna 2012. godine.

Uz popunjen prijavni formular potrebno je poslati i fotokopiju indeksa ili nekog drugog dokumenta kojim se potvrđuje prosečna ocena tokom dosadašnjih studija. Rangiranje će se vršiti isključivo na osnovu prosečne ocene kandidata. Rezultati konkursa biće objavljeni do kraja juna 2012. godine na sajtu Fondacije „Danilo Kiš“. Prijave slati na office@danilokis.rs.

Više informacija na: 024/ 523-566. Prijavi se i stvaraj slobodnije!

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4182

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.