Komentara: 3
Pregleda: 5501

Tokom praznika većina objekata će moći da radi do 20 časova

30.12.2020. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Tokom praznika većina objekata će moći da radi do 20 časova

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici doneo naredbu kojom se počev od 30. decembra pa zaključno sa 11. januarom, radno vreme trgovinskih i drugih objekata u kojima se obavlja trgovina na malo, restorana, kafića, barova, klubova, tržnih centara, pijaca, kladionica, igraonica, kozmetičkih salona, frizerskih salona, salona lepote, kao i fitnes centara, teretana, vežbaonica, spa centara, bazena i drugih objekata namenjenih za sport i rekreaciju ograničava tako da ti objekti mogu da rade svakog dana od 5 do 20 časova.

Tokom praznika većina objekata će moći da radi do 20 časovaOvo ograničenje se ne odnosi na apoteke, benzinske pumpe, ugostiteljske objekte koji dostavljaju hranu, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge, te veterinarske ordinacije i laboratorije koje mogu da rade i van utvrđenog radnog vremena. Takođe, trgovinske i druge radnje u kojima se prodaju osnovne životne namirnice, kao i maloprodajni objekti u kojima se trgovina obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci) mogu da rade do 21 čas, kao i subotom i nedeljom.

Izuzetak su i pozorišta, bioskopi, muzeji i galerije koje mogu da rade do 21 čas, kao i restorani u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju samo za lica koja imaju prijavljen boravak u tim smeštajima. Fitnes centri, teretane, vežbaonice, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju mogu da rade van utvrđenog radnog vremena samo za treninge, pripremu i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza.

Tokom praznika većina objekata će moći da radi do 20 časovaNaredbom je ugostiteljima zabranjeno da u toku radnog vremena organizuju neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku. Takođe, izuzetak za ugostitelje biće 31. decembar i 1. januar, kada će im radno vreme biti organičeno od 5 do 18 časova.

Naredbom je ograničen i broj posetilaca u zatvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja trgovina na malo, a čija je površina preko 300 metara kvadratnih, na maksimalno jednog posetioca na 9 metara kvadratnih.

Naredba je stupila na snagu odmah.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5501

Povezane vesti

Povezane teme

gradski štab za vandredne situacije Subotica

korona virus

epidemija korona virusa

naredba

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.