Komentara: 3
Pregleda: 5761

Tokom novogodišnje noći najviše intervencija zbog pijanstva na javnim mestima

04.01.2016. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
U novogodišnjoj noći, nije bilo povećanog broja poziva niti intervencija na Gradskom trgu. Ekipe su pretežno intervenisale u kućnim uslovima kod hroničnih pacijenata, dok se na javnom mestu intervenisalo zbog osoba u alkoholisanom stanju.
Tokom novogodišnje noći najviše intervencija zbog pijanstva na javnim mestima

Iako tokom novogodišnje noći, Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja nije imala povećan obim posla, situacija se nažalost, pogoršala već prvog dana 2016. Osvrnuvši se na rad Službe za hitnu medicinsku pomoć, PR Doma zdravlja, dr Mihaela Budimski je rekla da smo u 2016. zakoračili nešto mirnije nego prethodnih godina.

„Tokom novogodišnje noći Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja je imala oko 30-tak intervencija. Ekipe su pretežno intervenisale u kućnim uslovima kod hroničnih pacijenata, dok je na javnim mestima zbrinuto nekoliko pacijenata, koji su bili u alhoholisanom stanju. Ovi pacijenti su nakon toga, prevezeni u Opštu bolnicu, radi trežnjenja“, dodala je dr Budimski.

Već prvog dana u godini, Služba za hitnu medicinsku pomoć je, nažalost, čak 44 puta intervenisala.

- „Imali smo čak desetak intervencija zbog građana u akutnom napitom stanju. Najviše je među njima bilo mladih osoba.Takođe, zbrinuto je i 10 pacijenata zbog povreda usled pada“, rekla je dr Budimski.

Ambulantni pregledi se i dalje obavljaju u ambulanti IV, na Halaškom putu. U periodu praznika, veliki broj pacijenata se javio te je  do sada obavljeno 250 pregleda a pacijenti se žale na povišenu temperaturu kao i simptome izazvane virusnim infekcijama.

Da je godina počela nešto mirnije, potvrdila je i načelnica Odeljenja psihijatrije Opšte bolnice, dr Nada Vasković Maravić. Ona je rekla da je za vreme dežurstva bilo 18 pregleda, a 11 pacijenata je primljeno na Odeljenje.

- „Imali smo 7 osoba u alkoholisanom stanju. Izgleda da su ove godine, devojke bile nešto bolje, jer su svi primljeni pacijenti muškarci. Bilo je i nekoliko devojaka, ali to su bili lakši slučajevi, te je sve rešeno na Urgentnom odeljenju i roditelji su došli po nih“, istakla je dr Nada Vasković Maravić.

Ona je dodala se tokom praznika javio jedan pacijent u depresivnom stanju, primljena je i osoba zbog pogoršanja psihoze, a zabeležen je i jedan pokušaj samoubistva.

Broj intervencija u Službi hitne pomoći se iz godine u godinu povećava. Ukupan broj pregleda na terenu u gradu i vangradskim naseljima Bajmok i Čantavir  u 2015. godini je 17.040, što je za oko 700 pregleda više u odnosu na 2014. godinu. Ostvaren je veliki broj ambulantnih pregleda tokom prošle godine-čak 16.550.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5761

Povezana vest

Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

pijanstvo

alkoholisanost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.