Komentara: 2
Pregleda: 1688

Tokom jesenje akcije prikupljeno 934 tone otpada

10.12.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Tokom jesenje akcije odvoženja čvrstog i kabastog otpada, radnici JKP "Čistoća i zelenilo" postavili su ukupno 826 kontejnera zapremine pet metara kubnih, u koje su Subotičani odložili 934 tone raznovrsnog otpada.
Tokom jesenje akcije prikupljeno 934 tone otpada

Za razliku od prolećne akcije koja je bila rekordna po količini prikupljenog otpada, jesenja akcija koja je trajala od 28. septembra do 8. decembra bila je prosečna, kaže Nikola Jovičić, rukovodilac Radne jedinice "Planiranje i razvoj", ali ističe da je najvažnije da su je građani iskoristili.

- Iako je ova akcija prvenstveno namenjena za prikupljanje kabastog otpada, građani su izneli i sav drugi neopasan otpad. Bilo je tu i kućnog smeća, šuta, ali neka i bude. Akcija je namenjena građanima da se reše svog otpada koji im je višak i koji im smeta, da očiste svoje podrume, tavane i dvorišta i da to ne bace u šumu, reku ili jezero i tako stvore divlju deponiju - kaže Jovičić.

Tokom jesenje akcije prikupljeno 934 tone otpadaNajviše smeća prikupljeno je u onim zajednicama u kojima nije organizovan sistem odvoženja smeća, pa su tako i ovog puta kontejneri najpuniji bili u Čantaviru, Višnjevcu, Đurđinu, Starom i Novom Žedniku.

- Oni jedva čekaju ove akcije da se reše svog otpada. Tamo smo postavili možda i više kontejnera, ali smo ograničeni brojem ljudi, mehanizacijom i finansijskim sredstvima. Kad dođu naši radnici, kontejneri se ne vide od džakova, to bude gomila smeća i nama treba više napora i dana da odradimo takvu mesnu zajednicu, ali uspemo da je odradimo - poručuje Jovičić.

Tokom jesenje akcije prikupljeno 934 tone otpada

Naredna akcija odvoženja čvrstog i kabastog otpada biće na proleće sledeće godine, a do tada, naš sagovornik podseća da svi građani imaju mogućnost da u sopstvenoj režiji potpuno besplatno odnesu do 500 kilograma otpada na telo Deponije i tamo ga bezbedno odlože.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1688

Povezana vest

Povezane teme

akcija čišćenja subotice

jkp čistoća i zelenilo

kontejneri

čišćenje naselja

jesenje čišćenje

sakupljanje kabastog otpada

kabasti otpad

nikola jovičić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.