Komentara: 0
Pregleda: 2047

Tesan poraz košarkašica Spartaka od Vršca (65:66)

27.12.2015. u 11:06h
Izvor: RTV City
U meču 13. kola ženske košarkaške lige Srbije Vršac je kao gost u Hali sportova savladao Spartak rezultatom 65-66.
Tesan poraz košarkašica Spartaka od Vršca (65:66)

Ekipe su počele nervozno i loše u napadu. Problemi sa ralizacijom bili su očigledni u prvih deset minuta i taj period završen je rezultatom 13-7 za Spartak.

Nakon pogodka Nataše Pavlov početkom druge četvrtine domaće stižu do najvećih osam poena prednosti pri rezultatu 17-9. Tada je usledio pad u igri Spartaka što su gošće iskoristile i serijom 10-0 stigle do preokreta.

Raspoložene su bile Žaklina Janković i Marina Mandić koje su svojoj ekipi donele sigurnost u napadu. Sa druge strane ključne igračice Spartaka nisu imale svoje veče i Vršac je na poluvremenu imao 4 poena prednosti, 23-27.

Početak treće deonice pripao je ekipi Blagoja Ivića. Nataši Pavlov su se pridružile Anđela Zlajić i Slađana Radulović čijim poenima plavo bele prave seriju 6-0 i vraćaju prednost. Do kraja ove deonice igralo se koš za koš a u završnici su se nešto bolje snašle  gošće i obezbedile sebi prednost od tri poena pred odlučujući period.

Ekipa Spartaka je u četvrtoj deonici pokušavala da sustigne protivnika, u nekoliko navrata stizala do izjednačenja ali nisu subotičanke imale snage za preokret u završnici. U poslednji minut ušlo se pri rezultatu 56-63. Tada je Slađana Radulović pogodila daleku trojku, i vratila nadu domaćim navijačima a meč svela na jedan posed. U penal završnici košarkašice Vršca bile su dovoljno koncentrisane i na kraju slavile rezultatom 66-65.

U gotovo svim segmentima igre ekipe su bile izjednačene, ipak, ove večeri košarkašice Spartaka zaista nije služio šut za tri poena, pogodile su samo tri puta iz sedamnaest pokušaja i to je u mnogome odlučilo pobednika. Najbolja u redovima domaćina bila je Slađana Radulović sa 16 poena.

Vršac su do pobede vodile Ines Čorda i Žaklina Janković koje su ubacile po 18 poena, Jankovićeva uz indeks 26 za najkorisniju igračicu na meču.

Trener subotičkih košarkašica Blagoje Ivić nije bio zadovoljan suđenjem na meču, koje po njemu nije bilo ujednačeno, ali ipak je čestitao gošćama na pobedi, osvrnuvši se da njegova ekipa na ovom meču nije nastupila u najjačem sastavu.

- "Očekivali smo ovakvu utakmicu. Vršac je u poslednje vreme odigrao nekoliko vrhunskih utakmica, pobedio teške protivnike i to ubedljivo... Zaista do sada nisam rekao bilo šta o suđenju ali večeras apsolutno nisu bili jednaki aršini. Naše ključne igračice su isljučene zbog pet ličnih grešaka, ovo još nisam doživeo. Stručni štab Vršca je bukvalno proveo utakmicu na terenu, napravili su pritisak još na početku i sve što su mogli da sviraju našim igračicama, svirali su.Utakmica uopšte nije bila naivna, borili smo se za četvrto mesto i ovakav amatrizam je prevršio svaku meru.  Bez obzira na to, čestitam igračicama Vršca na pobedi.  Mi smo imali gršaka, videlo se da smo iscrpljeni, neke ključne igračice su bile bolesne  zbog čega smo malo pali i što se tiče treninga te je u ovom trenutku ovo možda i naš maksimum. Mislim da smo mogli da dobijemo večeras i to nebi bilo nezasluženo. Imali smo par loših odluka i stvarno katastrofalan šut spolja prvi put u sezoni... To je košarka, sada idemo na pauzu i pripremamo se dalje za nastavak prvenstva. Što se ove godine tiče mi smo čak i neočekivano u vrhu tabele, niko nas nije tu video pre početka sezone. Fizički smo se dobro spremili, dobro smo radili ali nas je nažalost pred kraj poremetio virus i nismo trenirali punim kapacitetom, zato čestitam svojim igračicama na srčanosti koju su pokazale." - izjavio je Ivić

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2047
Povezane teme

ženski košarkaški klub spartak

žkk spartak

blagoja ivić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.