Komentara: 29
Pregleda: 33214

Termalni bazen na Paliću počinje sa radom sutra

14.07.2016. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Termalni bazen na Paliću je prošao prvu fazu rekonstrukcije gde je sanirano dno i izvršen remont linije za prečišćavanje i dezinfekciju vode. Zbog navedenih radova otvaranje je pomereno za jul, odnosno bazen će početi sa radom u petak, 15. jula.
Termalni bazen na Paliću počinje sa radom sutra

U narednom periodu je planirana priprema Termalnog bazena za rad tokom čitave godine tj. zatvaranje dela kao i proširenje sadržaja. Voda na bazenu je termomineralna - lekovita i pomaže kod lečenja reumatskih bolesti i stanja posle povreda i operacija, stanje posle preležanog moždanog udara i dr. Termalna voda se moze koristiti i za rekreativne kupke za zdrave korisnike.

Služba za balneoklimatologiju Instituta za rehabilitaciju iz Beograda je izradila procedure za korišćenje termomineralne vode. Po njihovoj proceduri trajanje opšte kupke je ograničeno na period između 12- 30 minuta dok je optimalno vreme za većinu bolesnih korisnika, ali i zdravih osoba 20 minuta. Prema ovoj proceduri prilagođen je i rad termalnog bazen, pošto je ulaz u bazen na svakih pola sata (npr. 9:00, 9:30, 10:00). Optimalni broj dnevnih kupki je 2-3, a za zdrave osobe ne treba biti veći od 5.

Termalni bazen na Paliću počinje sa radom sutra

Radno vreme Termalnog bazena je od 9 do 20 časova svim danima osim ponedeljka. Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, za penzionere i decu cena je 200 dinara, a za decu đačkog uzrasta (7-18 godina) cena je 100 dinara, dok je ulaznica za osobe sa invaliditetom 50 dinara. Deca ispod 7 godina starosti ne plaćaju ulaznicu. 

U petak, 15. jula, na dan otvaranja, ulaz za sve će biti besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 33214

Povezana vest

Povezane teme

palić

Park Palić

termalni bazen na paliću

termalni bazen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.