• Pregleda: 2195

Teniser iz Srbije pobednik 8. međunarodnog turnira "Futures 12"

Novosađanin Dejan Katić (1988) pobednik je 8. međunarodnog teniskog turnira "Futures 12" koji se od 9. do 14 septembra održavao na teniskim terenima TK "Spartak" u Dudovoj šumi. Katić je u finalu savladao u dva seta makednoca Tomislava Jotovskog (1990) sa 6:4 i 6:2.
Teniser iz Srbije pobednik 8. međunarodnog turnira "Futures 12"

Novosađanin je odlično počeo meč, ali nakon serije grešaka uz nešto bolju igru makedonca Jotovskog prvi set je ušao u neizvesnu završnicu, koju je Katić ipak uspeo da reši na svoj servis i time povede sa 1:0, što mu je osim prednosti omogućilo i rasterećeniji nastavak meča i psihološku stabilnost.

Drugi set je počeo slično kao i drugi, s tim da je izostala neizvesna završnica, pa je tako Katić osvojio pobednički gem za maksimalnih 2:0 u setovima i trofej pobednika teniskog fjučersa.

Ovom pobedom 26-godišnji Katić je osvojio 18 bodova na ITF listi, novčanu nagradu i pehar pobednika turnira.

Po završetku meča Dejan Katić izjavio je da je turnir bio izuzetno težak sve do kraja, ali raduje ga što se posle četiri meseca pauze zbog povrede uspeo vratiti na najbolji mogući način.

- "Na putu do finala imao sam nekoliko teških mečeva, a sem ovoga protiv Jotovskog, koji je u usponu forme, tu je bio i meč protiv drugog nosioca Dušana Lojde iz Češke" - izjavio je Katić, koji je dodao da iz Subotice nosi lepe uspomene i da će se sa zadovoljstvom ponovo vraćati.

Makedonac Tomislav Jotovski svoje loše izdanje u finalu vidi u tome što se prilično umorio u prethodnim mečevima te mu je falilo snage da se suprotstavi odlično raspoloženom protivniku.

- "Odigrao sam dva meča koja su trajala duže od tri časa i to se odrazilo na moj današnji meč. Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi." - izjavio je Jotovski

U finalu dublova koje je odigrano u petak rusko-austrijski par Georgyi MALYSHEV / Marcel WALOCH bio je bolji od špansko-francuskog para Antonio CEMBELLIN PRIETO / Alexandre MASSA   rezultatom ukupnim rezultatom 2:1, po setovima 6:3 4:6 (10:7).

Predsednik TK "Spartak" Milan Vučković izrazio je zadovoljstvo što je posle dužeg niza godina pobednik Međunarodnog turnira koji se igra na terenima u Dudovoj šumi iz Srbije, koji je na svom putu uspeo da eliminiše drugog nosioca, što mu je zasigurno donelo mnogo samopouzdanja sa kojim je ušao i u finalni meč.

Iako je kiša pravila malo problema svi mečevi su odigrani manje više po ranije utvrđenoj satnici, što je pohvalio i supervizor italijan Paskvale.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.