Komentara: 1
Pregleda: 4754
Foto

Svečano otvoren 8. međunarodni teniski turnir "Futures 12"

09.09.2014. u 23:00h
Izvor: Subotica.com
Na teniskim terenima u Dudovoj šumi večeras je otvoren osmi po redu teniski turnir profesionalaca "Futures 12" na kojem su kroz kvalifikacije u glavni žreb ušla 32 igrača. Turnir je za muškarce i u zvaničnom je kalendaru Međunarodne teniske federacije (ITF). Nagradni fond iznosi 10.000 dolara. Finale je zakazano za nedelju.
Svečano otvoren 8. međunarodni teniski turnir "Futures 12"

Svečanom otvaranju bili su prisutni predsednik i podpredsednik Tenis kluba "Spartak" Milan Vučković i Ladislav Iršai, ITF supervizor Pasquale Pantaleo i gradonačelnik Subotice Jene Maglai koji je imao čast da proglasi turnir otvorenim.

Predsednik TK "Spartak" Milan Vučković zahvalio se svima koji su pomogli, pre svega finansijski, ogranizaciju ovog turnira, napominjući da klub postoji od 1899. godine, da je kroz svoju istoriju izrodio mnoge kvalitetne tenisere koji su bili u vrhu nekadašnje Jugoslavije.

- "Teniski klub "Spartak" već osmi put organizuje muški teniski turnir u singlovima i dublovima. Mnogi igrači dolazili su više puta na turnir što govori da se ovde dobro osećaju i vrlo rado se vraćaju. Ovo je prva stepenica u profesionalnom tenisu i organizacija nas košta ukupno 15.000 dolara, od čega je 10.000 dolara nagradni fond. Bez pomoći grada koji poslednje tri godine izdvaja po 500.000 dinara ovaj turnir bi bilo nemoguće održati, baš kao ni bez podrške Teniskog saveza Srbije." - izjavio je Vučković

Svečano otvoren 8. međunarodni teniski turnir "Futures 12"

Turnir je počeo još u subotu kvalifikacijama u kojima je učestvovalo 64 igrača iz dvadesetak država iz regiona i Evrope, ali iz Japana, Kolumbije i Meksika. U kvalifikacijama po specijalnoj pozivnici učestvovao je 14-godišnji Subotičanin Karim Bendžama koji je nažalost ispao u trećem kolu, ali bez obzira na to po rečima organizatora ostavio je odličan utisak i ovo će za njega biti veliko iskustvo.

Prvi nosilac turnira je 24-godišnji čeh Roman Jebavi. Najbolje plasirani domaći igrač je 26-godišnji novosađanin Dejan Katić koji je trenutno 639. na svetu. Od igrača Spartaka na turniru u glavnom žrebu učestvovati i subotičanin Denis Bejtulahi (1987).

ITF supervizor Pasquale Pantaleo zahvalio se domaćinu na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu koje se oseća na svakom koraku, te je poželeo da tako ostane do kraja.

- "Iako nas vreme nije poslužilo, dosadašnji utisak tokom boravka u Subotici ocenio bi vrlo pozitivnim. Zahvaljujem se domaćinima na iskazanom gostoprimstvu, toplini i srdačnosti i to veoma cenimo. Takav odnos doprinosi dobroj atmosferi među igračima i to se jako oseti." - izjavio je Pantaleo

Gradonačelnik Jene Maglai smatra da je ovaj turnir zaslužio podršku grada pre svega zbog odličneorganizacije i napora koji se ulažu da bi se turnir održavao iz godine u godinu, a onda i zbog turističkog aspekta koji svake godine dovodi goste iz celog sveta.

Svečano otvoren 8. međunarodni teniski turnir "Futures 12"

- "Važno je da ovaj turnir opstane jer njegovo održavanje predstavlja jedan događaj koji je bitan za ovaj grad. Tenis klub Spartak je jedan od najbolje organizovanih klubova u Subotici i uspešna osmogodišnja tradicija ovog turnira to i potvrđuje. S obzirom koje napore ulažu ljudi iz TK Spartak mislim da je obaveza zajednice da to podrži jer kroz njega naš grad posete mnogobrojni gosti sa svih strana sveta." - izjavio je Maglai

Jedan od tenisera koji će se sutra suprotstaviti Spartakovom igraču Denisu Bejtulahiju je nemac Pirmin Haenle (1988) koji je ukratko izneo svoja očekivanja, ali i ocenio dosadašnji boravak u našem gradu:

- "Stigao sam juče, vreme je odlično i odlično se osećam, organizacija deluje vrlo dobro i nadam se da ću odigrati dobro na turniru. Nadam se ulasku u finale, ali put je dugačak i prva prepreka mi je domaći igrač Denis Bejtulahi, tako da ću igrati korak po korak pa koliko daleko doguram" - izjavio je Haenle.

Tehnički organizator je Tenis klub "Spartak", a organizaciju turnira pomogli su Grad Subotica i Teniski savez Srbije. Glavno takmičenje je počelo danas, a finale je zakazano za nedelju, 14. septembar. Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Danas su odigrani mečevi prvog kola glavnog žreba (singlovi), a takmičari su ostvarili sledeće rezultate (zadebljani igrači prolaze u drugo kolo)

Matej SABANOV (CRO) [8]
Dragos Cristian MIRTEA (ROU)
### Matej SABANOV (CRO) [8] 6-3 6-1

Juraj MASAR (SVK)
Filipp KEKERCHENI (UKR) (Q)
### Juraj MASAR (SVK) 6-3 6-4

Georgyi MALYSHEV (RUS) (Q)
Jakub LUSTYK (CZE)
### Jakub LUSTYK (CZE) 6-1 6-0

Michal MARKO (SVK) (Q)
Danilo PETROVIC (SRB) [3] (WC)
### Danilo PETROVIC (SRB) [3] (WC) 6-3 7-6(3)

Dejan KATIC (SRB) [6]
Igor SAVELJIC (MNE) (WC)
### Dejan KATIC (SRB) [6] 6-3 6-2

Ivan SABANOV (CRO)
Gergely MADARASZ (HUN)
### Gergely MADARASZ (HUN) 7-5 6-1

Antonio CEMBELLIN PRIETO (ESP) (Q)
Ivan SAVELJIC (MNE) (WC)
### Ivan SAVELJIC (MNE) (WC) 6-3 3-6 7-6(4)

Danylo KALENICHENKO (UKR) (Q)
Dusan LOJDA (CZE) [2]
### Dusan LOJDA (CZE) [2] 6-4 7-5

Ostalo je da se odigra još 8 mečeva 1. kola (singlovi) u kojima će se sastati:

Roman JEBAVY (CZE) [1]
Petar CONKIC (SRB) (WC)

Dimitar GRABUL (MKD)
Florent DIEP (FRA)

Shendrit DEARI (MKD) (Q)
Sergiu ROGOVEANU (ROU) (Q)

Viktor FILIPENKO (HUN)
Tomislav JOTOVSKI (MKD) [5]

Vasile ANTONESCU (ROU) [4]
Marko DANIS (SVK)

Ilija VUCIC (SRB)
Arsenije ZLATANOVIC (SRB)

Medy CHETTAR (FRA)
Levente GODRY (HUN) (Q)

Pirmin HAENLE (GER)
Denis BEJTULAHI (SRB) [7]

U drugom kolu (singlova) sastaju se:

Matej SABANOV (CRO) [8]
Juraj MASAR (SVK)

Jakub LUSTYK (CZE)
Danilo PETROVIC (SRB) [3] (WC)

Dejan KATIC (SRB) [6]
Gergely MADARASZ (HUN)

Ivan SAVELJIC (MNE) (WC)
Dusan LOJDA (CZE) [2]

Posle drugog kola singlova igraju se četvrtfinalni mečevi, zatim polufinale (subota) i finale u nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4754

Povezane vesti

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

milan vučković

jene maglai

teniski turnir

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.