Komentara: 1
Pregleda: 3158

Međunarodni teniski fjučers turnir od 9. do 14. septembra u Subotici

05.09.2014. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni "fjučers 12" za tenisere održaće se od 9. do 14. septembra na teniskim terenima TK "Spartak" u Dudovoj šumi. Nagradni fond iznosi 10.000 dolara, a u kvalifikacijama učestvuju 64 igrača, među kojima će biti i 14-godišnji Subotičanin Karim Bendžama. Prvi nosilac turnira je 24-godišnji čeh Roman Jebavi. Glavno počinje 9. septembra, a finale je zakazano za 14. septembar. Ulaz na sve mečeve je besplatan.
Međunarodni teniski fjučers turnir od 9. do 14. septembra u Subotici

U organizaciji Teniskog kluba "Spartak" i Teniskog saveza Srbije na terenima u Dudovoj šumi održaće se muški teniski turnir u singlovima i dublovima. Turnir počinje kvalifikacijama u kojima učestvuje 64 igrača iz dvadesetak država iz regiona i Evrope, ali iz Japana, Kolumbije i Meksika. U glavnom žrebu učestvovaće 32 igrača.

Prvi nosilac turnira je čeh Roman Jebavi (1989) koji je trenutno po ITF lestvici rangiran na 481. mestu u singu, najbolji plasman mu je bio iz septembra prošle godine kada je bio 297., dok je u dublovima trenutno na 183. mestu.

Najboljeplasirani domaći igrač je 26-godišnji novosađanin Dejan Katić koji je trenutno 639. na svetu. Od igrača Spartaka na turniru će učestvovati i dva Subotičana - Denis Bejtulahi (1987) i Matej Sabanov koji nastupa pod zastavom Republike Hrvatske. Još jedan Subotičanin koji će učestvovati u kvalifikacijama je četrnestogodišnji Karim Bendžama iz TK "Spartak".

Veliku pomoć u organizaciji dali su Grad Subotica i Teniski savez Srbije koji su finansijski dvotrećinskim učešćem pomogli prikupljanje nagradnog fonda koji iznosi 10.000 dolara, dok je trećina iz klupskih izvora.

"Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi, koju praktično posmatramo kao generalnog sponzora, jer bez njihove pomoći vrlo teško bi bilo organizovati turnir na ovom nivou. S obzirom da postoji sve manja podrška i interesovanje privrednih subjekata Grad Subotica svojom rezervisanim budžetskim sredstvima već treću godinu zaredom pomaže da ovaj turnir opstane." - izjavio je Milan Vučković, predsednik Tenis kluba "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3158

Povezane vesti

Povezane teme

milan vučković

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.