Komentara: 1
Pregleda: 2850

Tenis klub "Spartak" obeležio najuspešniju takmičarsku godinu

29.12.2015. u 15:30h
Izvor: RTV City
Tenis klub "Spartak" obeležio najuspešniju takmičarsku godinu

Godina za nama je najuspešnija u istoriji Tenis kluba "Spartak". Teniseri Spartaka su postali prvaci države u konkurenciji dečaka do 12 godina i devojčica do 14 godina, dok su u konkurenciji dečaka do 14 godina osvojili drugo mesto. U pojedinačnim konkurencija TK Spartak osvojio je tri prva mesta, jedno drugo i jedno treće mesto.

- "Normalno da nismo toliko prepotentni i da poredimo prvenstvo države nekadašnje SFRJ i današnje Republike Srbije, ali po broju osvojenih prvih mesta, naš klub nikada više nije imao prvih mesta. Imamo timske prvake države do 12 godina u konkurenciji muškaraca, devojčice su isto timski do 14 godina prvaci državi, dok su dečaci u konkurenciji do 14 godina viceprvaci države. Pojedinačno smo isto dosta prvih mesta osvojili, pa je tako Skrobanja prvakinja države u kategoriji devojčica do 14 godina, Juhas je drugi u državi do 14 godina u konkurenciji dečaka, Sabo Rac je prvak države u konkurenciji dečaka do 12 godina dok su drugo i treće mesto osvojio takođe naši takmičar Bašić Palković Petar i Mandović Filip." - izjavio je Milan Vučković, predsednik TK "Spartak"

Tenis je dostigao nikad veću popularnost zahvaljujući uspesima svetskog broja 1 – Novaka Đokovića. Danas u školi TK "Spartak" trenira 130 dece, od kojih 50 učestvuje na takmičenjima. Organizacijom turnira domaćeg i međunarodnog karaktera TK Spartak vrši afirmaciju tenisa na ovim prostorima i populariše sport među najmlađim sugrađanima.

- "Pre svega normalno je da smo zahvalni čak i samom Bogu što nam je podario Novaka Đokovića. Ovako mala zemlja da ima dominatnog tenisera to je zaista retkost. Mi smo pored Novaka imali još svetskih prvaka a to su u ženskoj konkurenciji bile i Jelena Janković i Ana Ivanović. Pored njih tu su još i Tipsarević, Troicki kao i Boba Živojinović nekada. Dakle pogotovo u zadnje vreme imamo impozantne rezultate uprkos krizi. Međutim bez obzira na sve mislim da mi nismo dovoljno iskoristili ove rezultate. Na primer da su fudbaleri ostvarili ovakve rezultate, mislim da bi se „obesili na vrat“ državi da se Nacionalni stadion završi što pre, a mi koji smo i kolektivno i pojedinačno prvaci sveta u poslednje vreme nemamo svoj teniski centar i zaista da budem iskren kuburimo sa novčanim sredstvima za finansiranje takmičara i kuburimo sa uslovima za treniranje itd. To sigurno doprinosi našem osećaju da nismo najzadovoljniji uspesima i rangiranjem naših mlađih takmičara po svetu iako ti rezultati nisu beznačajni pa tako danas imamo plejadu talentovanih tenisera koje predvode Kecmanović i Olga Danilović, ali u odnosu na temelje kakve su nam postavili naši najbolji teniseri, to mora mnogo bolje.“ - zaključio je Vučković

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2850
Povezane teme

milan vučković

tenis klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.