Komentara: 0
Pregleda: 6911

Tehnička škola dobitnik priznanja "Dr Đorđe Natošević"

09.11.2016. u 14:11h > 16:58
Izvor: Subotica.com
Tehnička škola „Ivan Sarić“ iz Subotice, jedna je od pet dobitnika priznanja "Dr Đorđe Natošević" za 2015/2016. godinu, koje najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama i prosvetnim radnicima dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine.
Tehnička škola dobitnik priznanja "Dr Đorđe Natošević"

Priznanja koja nose ime dr Đorđa Natoševića, prosvetnog radnika, jednog od prvih srpskih pedagoga i osnivača učiteljskih škola u više gradova, uručena su danas najuspešnijim obrazovno - vaspitnim ustanovama i najuspešnijim pojedincima u oblasti obrazovanja. .

Priznanja su u zgradi Pokrajinske Vlade u Novom Sadu uručili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i predsednica Odbora za dodelu priznanja  „Dr Đorđe Natošević” dr Olivera Gajić, redovna profesorka Filozofskog fakuleta Univerziteta u Novom Sadu.

- Mogu reći da nas je priznanje iznenadilo, jer u Vojvodini ima zaista mnogo dobrih škola. Ipak, ponosni smo što će od danas ono biti u vitrinama naše škole – kaže za naš sajt direktor škole Ivan Bajić. - Ona se dodeljuje za izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu, što je pod broj jedan, ali se vrednuje i podrška učenicima, njihova bezbednost i njihovi uspesi. Mi možemo sa svim tim da se pohvalimo, a ponosni smo i na inkluzivno obrazovanje, kao i dualno obrazovanje, koje se na čak dva smera primenjuje u našoj školi. Drago nam je da je resorni pokrajinski sekretarijat prepoznao naše zalaganje na svim tim poljima. Kao i svaka nagrada, i ova nas čini veoma srećnim i ponosnim, ali nas i obavezuje da sigurnim koracima nastavimo tim putem.

Tehnička škola dobitnik priznanja "Dr Đorđe Natošević"

Na osnovu utvrđenog broja bodova, Odbor za dodelu Priznanja  "dr Đorđe Natošević" doneo je jednoglasnu odluku o dodeli priznanja za školsku 2015/16. godinu. Pored Tehničke škole  „Ivan Sarić” iz Subotice nagrađeni su i: Osnovna škola  „Branko Radičević” iz Pančeva; Predškolska ustanova  „Poletarac” iz Odžaka, Milena Gmijović, nastavnica razredne nastave u osnovnoj školi  „Zdravko Gložanski” u Bečeju i Aleksandra Sekulić, nastavnica srpskog jezika u Ekonomsko - trgovinskoj školi u Kuli.

Tehnička škola dobitnik priznanja "Dr Đorđe Natošević"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6911

Povezana vest

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

nagrada đorđe natošević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.