• Pregleda: 4129

Swarovski kod predsednika Srbije

Swarovski kod predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić sastaće se sutra sa delegacijom kompanije „Svarovski internacional holding AG“ (Swarovski International Holding AG) .

Tom prilikom, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i član izvršnog borda kompanije „Svarovski“ Markus Langes Svarovski, potpisaće Memorandum o razumevanju investicionog projekta kompanije „Svarovski internacional holding AG“.

Kompanija "Svarovski" planira da u investicioni projekat u Subotici, u prvoj fazi, uloži 15 miliona evra i otpočne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

U pregovorima sa vodećim svetskim proizvođačem, koji su vođeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Ambasadom Austrije u Srbiji.

"Swarovski International Holding AG" sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere.

Ova kompanija, koja u 120 zemalja širom sveta zapošljava približno 23.000 ljudi, u 2010. godini imala je obrt od 2,06 milijardi evra.

Povezane vesti:
- "Swarovski" dolazi u Suboticu

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
udruzenje SPAS Subotica Odgovori
Opet nam uvaljuju ...staklo za dijamante.
Misho Odgovori
Velika pobeda naše lokalne samouprave! U inat Dinkiću i celom URS-u koji su hteli da ovaj projekat ode u Zaječar!
Andrea Odgovori
Neka se nesto desava!
Nikola Odgovori
Nista drugo nego im treba jeftina radna snaga ... A ovi "nasi" su majstrori za sve rasprodati .
Čitaj kako pise Odgovori
@Misho: Ministar Ćirić je član URS loše si informisan "U pregovorima sa vodećim svetskim proizvođačem, koji su vođeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Ambasadom Austrije u Srbiji."
Nije bitno koja stranka dovodi investitore, već da se i mi građani Subotice počnemo zapošljavati!
Kampanja Jasmin-a Odgovori
vidim da ste počeli voditi kampanju a pogotovo su ljuti ovi sto su napustili URS jer sada udaraju po svom bivsem predsedniku Dinkiću. Nama su potrebna radna mesta to je jedino bitno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.