Komentara: 37
Pregleda: 9970

SVM smenjuje predsednicu opštine Bačka Topola

02.12.2014. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku sa sa mesta predsednka opštine Bačka Topola smeni Melindu Kokai Mernjak, kao i članove Opštinskog veća i drugih funkcionera iz njihove partije. Razlog za smenu su astronomske stimulacije koje su sebi isplaćivali čelnici opštine.
SVM smenjuje predsednicu opštine Bačka Topola

Kap koja je prelila čašu bilo je obelodanjivanje činjenice da je predsednica opštine, pored plate koja premašuje sto hiljada dinara, sebi isplaćivala i stimulaciju od 50.887 dinara. Stimulacije od 33.000 do skoro 40.000 dinara, koje su veće od prosečnih plata u opštini dobijali su i ostali opštiniski funkcioneri.

Kako je po rečima Ištvana Pastora to nedopustivo, on od Melinde Kokai Mernjak i njenih saradnika Roberta Fazekaša, Hajnalke ŠipošNađ OtaAtile Babi i Ota Čorbe traži da odmah podnesu ostavke.

- Isplata plata i stimulacija je jedan od razloga predsedništva za ovu odluku – istakao je Ištvan Pastor na konferenciji za novinare. – Stimulacije u visini prosečne plate ne priliče i nespojive su sa vrednostima koje neguje SVM. Niko u stranci nema pravo da na ovaj način udari šamar desetinama hiljada ljudi koji su nam ukazali poverenje.

SVM smenjuje predsednicu opštine Bačka Topola

Melinda Kokai Mernjak

Kao drugi razlog za ovaj potez, Pastor navodi to što je već duže vreme nezadovoljan kako funkcioniše opština, u kojoj se mesecima ništa značajno ne odvija. Još uvek se ne zna ko će iz redova SVM-a zameniti prvu damu opštine, a procedura nalaže da kada ona podnese ostavku, za njom to uradi i celo Opštinsko veće, u kome su i članovi DS-a i SNS-a.

- Stimulacije su deljene svima, stranačke diskriminacije tu nije bilo – podvukao je Pastor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 9970

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.