Komentara: 7
Pregleda: 3297

SVM predložio novo rukovodstvo Bačke Topole

12.12.2014. u 23:47h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Saopštenje press službe Saveza vojvođanskih mađara prenosimo u celosti
SVM predložio novo rukovodstvo Bačke Topole

Predsedništvo i Savet Saveza Vojvođanskih Mađara jednoglasnom Odlukom za gradonačelnika Opštine Bačka Topola do kraja tekućeg mandatnog perioda predlaže Kislinder Gábora, predsednika Mesne organizacije stranke u Bačkoj Topoli, za predsednika Skupštine opštine Bačka Topola se predlaže Phlol Edvin predsednik Mesne organizacije stranke u Bajši, a za članovre Opštinskog veća iz redova SVM predloženi su Dudás Domány Diána za oblast finansije i lokalne samouprave, Kisimre Szerda Anna za oblast kulture i civilnih organizacija, Zsemberi János za oblast privrede i Szilágyi József za oblast komunalnih poslova i poljoprivrede.

Pásztor István predsednik SVM se u sredu sastao sa članovima predsedništva SVM iz opštine Bačka Topola u ostavci, sa Kókai Mernyák Melindom i Fazekas Róbertom gradonačelnikom i predsednikom SO u ostavci, sa članovima Opštinskog veća u ostavci, kao i sa odbornicima SVM u SO Bačka Topola i sa predsednicima mesnih organizacija SVM na teritoriji opštine Bačka Topola. Predsedništvo SVM je informaciju sa ovog sastanka saslušao i jednoglasno usvojio.

Imajući u vidu izneto Predsedništvo SVM želi obavestiti javnost da Pásztor István  smatra okončanim ovaj tzv. „topolski slučaj”, i da opštinske funkcionere i članove predsedništva stranke koji su podneli ostavku smatra važnima i nezaobilaznima u daljnjim aktivnostima jer se radi o ličnostima i članovima stranke koji zaslužuju ovakvo poštovanje, samim činom prihvatanja odgovornosti za svoje postupke.

Istovremeno u cilju što uspešnije obnove  stranačkih struktura do 21. decembra će se izabrati novi članovi Predsedništva Opštinske organizacije SVM u Bačkoj Topoli, koji će do kraja ovog izbornog ciklusa, u zajedničkom radu sa rukovodiocima lokalne samouprave, nadoknaditi propušteno u prethodnom periodu, i iskazati takve rezultate u radu u Bačkoj Topoli koji će opravdati stečeno poverenje birača na izborima 2012. godine.

Savez Vojvođanskih Mađara je danas ne samo dominantna nego i najjača politička snaga u Bačkoj Topoli, što sa jedne strane dokazuje i dosadašnji kvalitetan rad njihovih kandidata koji će se birati u novo rukovodstvo lokalne samouprave, a sa druge strane i ta moralna hrabrost sa kojom je Savez Vojvođanskih Mađara, verujući u svoje članstvo u Bačkoj Topoli, ovaj slučaj efikasno razrešio.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3297

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.