Komentara: 19
Pregleda: 9281

Penzioner vodi Bačku Topolu

15.12.2014. u 18:05h
Izvor: Subotica.com
Na sednici Skupštine opštine izglasano je da umesto Melinde Kokai Mernjak novi prvi čovek opštine bude Gabor Kišlinder, dok je Roberta Fazekaša na mestu predsednika SO zamenio Edvin Plohl.
Penzioner vodi Bačku Topolu

Na istoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća Diana Dudaš Domanji, Ana Kišimre Serda, Janoš Žemberi  i Jožef Silađi, svi iz redova SVM, dr Gruja Milošev iz SPS i Saša Srdić iz SNS.

Podsetimo, smenu rukovodstva zahtevao je Ištvan Pastor, predsednik SVM, kada je obelodanjeno da su čelnici opštine sebi isplaćivali stimulacije u rasponu od 30 do čak 50 hiljada dinara.

Iako se očekivalo da će nego iz prethodne garniture bar pokušati da se opravda ili obrazloži ostavke, to se nije desilo. Takođe, ni odbornici, ni prisutni novinari, osim šturih i nepreciznih biografija, nisu mogli da čuju ni reč o planovima novih ljudi koji će voditi opštinu.

- Samo kratko ću reći, mi ovako više nećemo! – poručio je Gabor Kišlinder, po dobijanju nove funkcije.

Inače, novi predsednik opštine rođen je 1950. godine, po obrazovanju je ekonomski tehničar, a po zanimanju penzioner, dok je predsednik SO Plohl Edvin, rođen je 1977 godine, po obrazovanju je službenik i zaposlen je kao sekretar u MZ "Bajša".

- Pokušavali smo mnogo puta da ukažemo da se ovako opština ne može voditi, davali konkretne predloge, ali na sve smo dobijali odgovor da nema novca. Sada ispada da je novca bilo, ali je on išao u privatne džepove – naglasio je Janoš Hadži, predsednik opozicione odborničke grupe koja nosi njegovo ime. – Poštujemo Kišlindera, ali on je bio predsednik odborničke grupe SVM u vreme kada su se delile stimulacije i nemoguće je da nije znao za njih. Takođe, on je čovek penzioner i pitamo se kako neko u penziji može da vodi opštinu. Bojimo se da se ništa neće promeniti.

Opozicija je imala primedbe i na to što rukovodstvo opštine iz redova socijalista i naprednjaka nije podnelo ostvake, kada oni nisu bili izostavljeni u delenju visokih stimulacija.

- Kada smo stupali na dužnost u opštini, dr Gruja Milošev i ja odlučili smo da ostanemo na svojim radnim mestima, da ne budemo zaposleni u opštini već da se vodimo kao „volonter sa koeficijentom“ – objasnio je Jovan Jeremić (SPS), zamenik predsednika SO. – Ta nespretna jezička formulacija u opštinskom pravilniku izazvala je velike polemike, ali naglašavam nama nisu isplaćivane stimulacije, jer platu u opštini ne primamo, već ta naknada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 9281

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.