Komentara: 48
Pregleda: 5718

SVM protiv osnivanja kulturnog centra Brane Crnčevića u Subotici

02.02.2015. u 13:12h
Izvor: Agencija "Beta"
Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Subotici usprotivio se danas ideji da se u tom gradu osnuje kulturni centar koji bi nosio ime pokojnog književnika Brane Crnčevića i ocenio da je takva inicijativa u suprotnosti sa viševekovnom tradicijom Subotice.
SVM protiv osnivanja kulturnog centra Brane Crnčevića u Subotici

"U medijima spomenuti ciljevi i izbor imena novog kulturnog centra su u potpunosti u suprotnosti sa spomenutnom vizijom, oni su destruktivni, isključivi i hegemonistički, i zbog toga od strane SVM-a ta inicijativa ne može da računa na podršku", navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik subotičkog odbora te stranke Tivadar Bunford.

Predsednik Skupštine grada Subotice Ilija Maravić iz redova Srpske napredne stranke prethodno je rekao medijima da će Subotica uskoro dobiti kulturni centar, pod čijim će se krovom objedinjeno upravljati kulturom, te da će nositi ime Brane Crnčevića.

Istovremeno, on je najavio da će se u tom slučaju ugasiti Fondacija "Danilo Kiš", koja je zadužena za omladinsku kulturu i stvaralaštvo.

Tivadar Bunford je u saopštenju zajavnost poručio da se u kulturnom životu Subotice raznolikost i jednaka prisutnost raznih kulturnih sadržaja može ostvariti putem zvaničnih institucija, organizacija i nevladinih organizacija ovih nacionalnih zajednica u tom gradu.

SVM i SNS su koalicioni partneri na vlasti u Subotici.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 48
Pregleda: 5718

Povezane vesti

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Fondacija Danilo Kiš

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.