Komentara: 19
Pregleda: 5419
Foto

SVM predao liste za republiku i pokrajinu, učestvovaće na izborima u 33 lokalne samouprave

12.03.2020. u 14:21h > 14:34
Izvor: Subotica.com
Savez vojvođanskih Mađara proglasio je izborne liste na republičkom i pokrajinskom nivou, kao i za većinu lokalnih pod rednim brojem 4. U Vojvodini će se za vlast boriti u 33 lokalne samouprave.
SVM predao liste za republiku i pokrajinu, učestvovaće na izborima u 33 lokalne samouprave

Pod sloganom "Zajedništvo.Razvoj.Budućnost" Savez vojvođanskih Mađara predao je izbornu listu za učešće na republičkim parlamentarnim izborima zakazanim za 26. aprila. SVM će u Vojvodini u većini opština nastupiti samostalno, u nekim u koaliciji sa SNS-om.

- Neophodan broj potpisa za naše izborne liste na republičkom i pokrajinskom nivou prikupili smo u rekordnom roku, za nešto više od 24 časa. Obe liste su proglašene pod rednim brojem 4 - rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a - Što se tiče lokalnih izbora učestvovaćemo u 33 lokalne samouprave u Vojvodini. Liste u većini njih su predate, a uskoro očekujemo i da kompletiramo preostalo, kako bismo mogli da krenemo u punu izbornu kampanju, 15. marta.

SVM predao liste za republiku i pokrajinu, učestvovaće na izborima u 33 lokalne samouprave

Savez vojvođanskih Mađara nastupa sa punom listom u 11 lokalnih samouprava, u 13 učestvuje sa trećinom kandaidata, dok u 9 lokalnih samouprava na izbore ulazi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Među listama za lokalne izbore koje nisu još predate je i Subotica, a kako kažu u SVM, nije sporan neophodan broj potpisa već se čeka redni broj 4, kao što je i na ostalim nivoima.

- Liste još nismo predali u Subotici, Bačkoj Topoli, Somboru, Kikindi, Senti i Adi. Namera nam je da pokušamo biračima pojednostaviti prepoznavanje naše liste na svim nivoima jer čekamo da i u lokalu, gde god je to moguće, ciljamo na broj 4 - ističe Pastor

U Subotici za lokalne izbore prvi je listu proglasio SNS, početkom sedmice izborna lista pod brojem dva je proglašena za Srpsku radikalnu stranku, pa će SVM sačekati prvu sledeću listu kako bi zauzeo planirani broj 4.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora Konferencija za novinare Ištvana Pastora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 19
Pregleda: 5419

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.