• Pregleda: 3195

SVM predao liste za republiku i pokrajinu, učestvovaće na izborima u 33 lokalne samouprave

Savez vojvođanskih Mađara proglasio je izborne liste na republičkom i pokrajinskom nivou, kao i za većinu lokalnih pod rednim brojem 4. U Vojvodini će se za vlast boriti u 33 lokalne samouprave.
SVM predao liste za republiku i pokrajinu, učestvovaće na izborima u 33 lokalne samouprave

Pod sloganom "Zajedništvo.Razvoj.Budućnost" Savez vojvođanskih Mađara predao je izbornu listu za učešće na republičkim parlamentarnim izborima zakazanim za 26. aprila. SVM će u Vojvodini u većini opština nastupiti samostalno, u nekim u koaliciji sa SNS-om.

- Neophodan broj potpisa za naše izborne liste na republičkom i pokrajinskom nivou prikupili smo u rekordnom roku, za nešto više od 24 časa. Obe liste su proglašene pod rednim brojem 4 - rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a - Što se tiče lokalnih izbora učestvovaćemo u 33 lokalne samouprave u Vojvodini. Liste u većini njih su predate, a uskoro očekujemo i da kompletiramo preostalo, kako bismo mogli da krenemo u punu izbornu kampanju, 15. marta.

Savez vojvođanskih Mađara nastupa sa punom listom u 11 lokalnih samouprava, u 13 učestvuje sa trećinom kandaidata, dok u 9 lokalnih samouprava na izbore ulazi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Među listama za lokalne izbore koje nisu još predate je i Subotica, a kako kažu u SVM, nije sporan neophodan broj potpisa već se čeka redni broj 4, kao što je i na ostalim nivoima.

- Liste još nismo predali u Subotici, Bačkoj Topoli, Somboru, Kikindi, Senti i Adi. Namera nam je da pokušamo biračima pojednostaviti prepoznavanje naše liste na svim nivoima jer čekamo da i u lokalu, gde god je to moguće, ciljamo na broj 4 - ističe Pastor

U Subotici za lokalne izbore prvi je listu proglasio SNS, početkom sedmice izborna lista pod brojem dva je proglašena za Srpsku radikalnu stranku, pa će SVM sačekati prvu sledeću listu kako bi zauzeo planirani broj 4.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

19
Peri Odgovori
Meni nije jasno zasto Balint Pastor podrzava ocevo gnusno ulizivanje nazadnjacima. Balint je uvek bio fin, vaspitan decko, ne ide mi to uz njega.
MiKK
Otac je vrhunski političar, što si zavidan?
Шишач снс-ОВАЦА
Да. А, код нас је врхунски политичар онај без идеологије, морала и стида, који може са сваким, само да би био на власти!
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Зоран

Сети се само како је главом грозном климао,
с’ ђавољим рогом.
Сети се речи бедних му: “...и друг Тито је имао
проблема са ногом.“

Сети се само како је радикалски гриз’о и чупао,
уз ђаволску блуд.
Сети се само да му је чекићем таблу лупао,
усхићен и луд.

Ал’ ево њега сада к’о да су блиска браћа,
на месту где душа добра почива.
Да потврди ону стару, злочинац се увек враћа
на место злочинa!

А, ВИ СТЕ САДА ПРОТИВ ЗОРАНА. СРАМОТА!
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Разумем да мањинска странка треба да подржи победника избора, али све има своју границу - најекстремнијим упропаститељима друштва (садашња власт) МОРА да се окрену леђа!
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Клетва
(предизборни циклус)

Ко изађе на изборе лажне,
не послуша аргументе снажне,
у дом му се вођа уселио,
и верну му љубу обљубио!

А, још ако и за њега гласа,
отпало му све од испод паса,
љубу више не мог'о да мува,
туђу децу нек' 'рани и чува!

Када љуба са вођом закачи,
научиће шта слобода значи,
к'о на длану све ће бити јасно,
за гласача поприлично касно!
MiKK Odgovori
Pastor je uvek bio korektan. On je spona između SNS i ORBANA što je dobro i za Mađare i za Suboticu. SNS ima ulaganja u naš grad i tako treba i dalje, imamo direkt podršku od Beograda. Samo napred.
U
Tako to funkcionise, a Maglai je ljubomoran zbog toga sto nema pristup Prosperitati.
Шишач снс-ОВАЦА
Од толико доброг за Мађаре, побегоше у свет главом без обзира. Можда се то сматра за добробит, хехехе...
МЕДОЈЕВИЋ
Од те споне доброта се огледа у све мањем броју и Мађара и Срба у Суботици. Од тог добра Орбан се оградио жицом и наоружаним војницима. Када би и остале комшије поступиле као Орбан, простор на ком живимо био би и сликовито дефинисан. У том простору само је фиреру и цугфирерима добро, а осталима је дозвољено да траже детелину са четири листа.
rt
@ U . Мислим да је господин Ј.Маглаи , далеко интелигентнији од неких му , у блиској прошлости политички несмотрених наступа . Он најбоље зна , који га је враг упутио на ту страну . Убеђен сам да је политички штетно , за саму мањинску , да буде контра већинскe . Господине ШИШАЧ , не мислим да су Мађари ~ побегли . Отерали смо их ми Срби , ужасном политиком ~ далеком од прагматичности . Отерали смо и много наше деце , младих и озбиљно школованих Срба ! У локалу је остао у владајућој , конгломерат медиокритета , који ни преживети не би био способан , да није на некој поклоњеној му плати . Од таквих , без обзира на помпезно има странке ~ нема напретка .
Шишач снс-ОВАЦА
Медојевићу, имаш здраво размишљање, али, питам се често, има ли се коме причати, тј. заслужује ли ово СТАДО спас?!
МЕДОЈЕВИЋ
@ШИШАЧ СНС-ОВАЦА
Заслужује СТАДО спас, али никако да се појави прави предводник. Знате, Дунав је дуго протицао, а да није дао ни један kWh електричне енергије, све док ту његову изузетну снагу нису усмерили на лопатице турбо-генератора. Тако је и са СТАДОМ, које има своју снагу, али она мора бити усмерена на добробит свих, а за то јој је поребан вођа који ће српске ресурсе чувати и давати на коришћење српској деци и свим грађанима Србије, који ће српски динар чувати у српској банци, који ће спречити даљу миграцију са села у град усмеравајући инфраструктуру у село, који нема болесну машту или још горе пројекат замене свог народа азијатским мигрантима-џихадистима. Тешко ми је када ми се почињу рађати осећаји симпатије према начину вођења политике Орбана према свом народу, због не препознавања истих осећања код нашег председника.
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Верујем да СВМ нема организоване ботове. 'Ајмо, ботови из редова снс-ОВАЦА, СОФИ, МР. КОМЕНТ, МАРИЈА, МАРИЈА2, САФЕТ, КОЈОТ и остали, у акцију, не дозволите да партнери пате!
Sanja Odgovori
Je li ovo čuvena sendvič koalicija?
Karlo Odgovori
ko su ovi drugi jos sto stoje iza g Pastora i sina.pomeni su bili mnogo jaci sa g Maglai
SUboticanin Ljuti Odgovori
podanici
rt Odgovori
Ma nisu Mađari pobegli . Oterala ih je užasna vlast , zbijajući u svojim redovima reciklirane članove iz drugih stranaka . Uostalom tako su "pobegli" i mladi Srbi .
Bojkotas Odgovori
B O J K O T Neka se raduju
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.