Komentara: 14
Pregleda: 4953

Savez vojvođanskih Mađara predao listu za lokalne izbore

18.05.2020. u 17:38h
Izvor: Subotica.com
Savez vojvođanskih Mađara predao listu za lokalne izbore

Savez vojvođanskih Mađara predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike lokalnog parlamenta. To je četvrta lista koja će ući u trku za lokalni parlament, a svojim potpisima podržalo ju je 2640 građana.

- Na našoj listi ima 67 kandidata, a vodili smo računa ne samo o zakonskim odredbama o zastupljenosti polova nego i da Subotica bude ravnomerno zastupljena, da na listi budu ljudi iz svih gradskih i prigradskih naselja. Vodili smo računa da na njoj budu mladi ljudi, različitih profesija  - istakao je nosilac liste Balint Pastor. – Potpise smo prikupili pre uvođenja vanrednoog stanja, a listu nismo predali jer će SVM pod brojem 4 biti na glasačkom listiću na republičkim i pokrajinskim izborima, i „ciljali“ smo taj broj i na gradskim izorima u Subotici. Imamo dobru listu kandidtata i dobar program koji ćemo predstaviti građanima narednih nekoliko nedelja. Subotica ne sme da ide ka balkanizaciji, nego treba da bude jedan  srednjeevropski grada kakav je bio proteklih vekova. Računamo na glasove vojvođanskih Mađara, ali smatramo da je naš program dobar i za Srbe, Bunjevce, Hrvate i sve ostale koji žive u Subotici.

Savez vojvođanskih Mađara predao listu za lokalne izbore

Početak izbornih radnji u celoj zemlji prekinula je pandemija virusa korona, a kampanja će biti nastavljena u skladu sa svim preporučenim zdravstvenim merama.

- Poštovaćemo sve preporuke i mere republičkog kriznog štapa što znači da do kraja maja nećemo imati klasične skupove i tribine a nadamo se da će se od početka juna stvoriti uslovi za klasičnu kampanju – dodaje Pastor.

Izvor: Subotica.com
Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara Predaja izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4953

Povezane vesti

Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

balint pastor

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.