Komentara: 10
Pregleda: 5046

SVM: Izbore za mesne zajednice sprovesti u zakonskom roku

22.05.2015. u 15:47h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Saopštenje Gradskog odbora Saveza Vojvođanskih Mađara vezano za izbore za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice prenosimo u celosti.
SVM: Izbore za mesne zajednice sprovesti u zakonskom roku

Pre četiri godine održani su izbori za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice. Danas nakon četiri godine, sa približavanjem isteka mandata članova skupština mesnih zajednica nema čak ni nagoveštaja  o raspisivanju izbora za iste.

Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara povodom ovog pitanja izražava ozbiljnu zabrinutost, i predlaže Predsedniku Skupštine grada Subotice g. Iliji Maraviću, čija je nadležnost donošenje odluke o raspisivanju pomenutih izbora na teriroriji grada Subotice, da to učini u što kraćem roku i da se na taj način ispoštuju zakonski rokovi, kako bi građani na neposrednim izborima ponovo izabrali članove skupština mesnih zajednica.

Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara izražava zabrinutost po pitanju zakonitosti daljih funkcionisanja mesnih zajednica i ukazuje na moguće probleme u radu istih ukoliko do tih izbora ne dodje u zakonskom roku. 

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5046

Povezane vesti

Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.