• Pregleda: 4403

SVM: Izbore za mesne zajednice sprovesti u zakonskom roku

Saopštenje Gradskog odbora Saveza Vojvođanskih Mađara vezano za izbore za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice prenosimo u celosti.
SVM: Izbore za mesne zajednice sprovesti u zakonskom roku

Pre četiri godine održani su izbori za mesne zajednice na teritoriji grada Subotice. Danas nakon četiri godine, sa približavanjem isteka mandata članova skupština mesnih zajednica nema čak ni nagoveštaja  o raspisivanju izbora za iste.

Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara povodom ovog pitanja izražava ozbiljnu zabrinutost, i predlaže Predsedniku Skupštine grada Subotice g. Iliji Maraviću, čija je nadležnost donošenje odluke o raspisivanju pomenutih izbora na teriroriji grada Subotice, da to učini u što kraćem roku i da se na taj način ispoštuju zakonski rokovi, kako bi građani na neposrednim izborima ponovo izabrali članove skupština mesnih zajednica.

Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara izražava zabrinutost po pitanju zakonitosti daljih funkcionisanja mesnih zajednica i ukazuje na moguće probleme u radu istih ukoliko do tih izbora ne dodje u zakonskom roku. 

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)

povezane teme

10
doktor Odgovori
Pa zar vi niste u koaliciji? :O
amater Odgovori
Zar se niste dogovorili da se odlože do lokalnih i pokrajinskih? Ušteda je to.
Gradski odbor SVM se trebao obratiti gradskom odboru SNS kao glavnom partneru i sve rešeno.
Zanimljivo Odgovori
Zanimljivo je ovo saopštenje, verovatno neko od onih koji su iskusni u politici mogu i pravo pozadinsko tumačenje da mu daju. SNS hoće da objedini lokalne i izbore za mesne zajednice, a SVM-u više odgovara da se izbori održe posebno, kao što je i u skladu sa zakonima (tako se potrefilo :)
Jel ima neko ko više zna da me dopuni / ispravi?
0rbi et Urbi Odgovori
Sad baš kad su te velike investicije dosle ,sad je pravi momenat !
Vesko Odgovori
Naucili ste da burgijate po koalicijonim partnerima, kao sto ste to i ranije radili. Nista novo
a da vec to ranije nije viđeno. Vi cuvate nas ustav i zakone, kao st ste sacuvali centar grada.
raAhandu Odgovori
@amater
"Gradski odbor SVM se trebao obratiti gradskom odboru SNS kao glavnom partneru i sve rešeno."

Alooo bre, kakvi Gradski odbori. Ovde se krši Ustav. Eto vam šta rade naprednjaci. Ušteda?! Pa hajde da onda ukinemo sve izbore zauvek. Tako će se još više uštedeti.

@Vesko
"Naucili ste da burgijate po koalicijonim partnerima, kao sto ste to i ranije radili."
Potpisujem. Svaka ti je na mestu.

P.S.
Pitanje za SVM i SNS: Zar vam se ne čini malo jadnim da se unutar koalicije prepucavate oko ovakvih gluposti, a da vam pare u Suboticu donose isključivo "žuti lopovi"? (Pajtićeva jučerašnja poseta)
Zdravo pametan Odgovori
Saopštenje glupo do bola. Kakvi zakonski rokovi, kad su izbori bili 5 ili 6 juna 2011, znači da je rok za održavanje 5 ili 6 jun 2015, a izbori se raspisuju najmanje 45 dana pre održavanja, a taj rok je prošao pre mesec dana.
I još nešto: danas je bila sednica SG, pa što nisu tih 15-16 odbornika SVM-a iskoristila priliku i lično upitala Iliju Maravića zašto nije rapisao izbore?
Ovako samo malu decu možete da preveslate, ali na vašu žalost, ona ne glasaju.
Naravno Odgovori
svm ce samo tako da pokupi vecinu glasova zahvaljujuci iskljucivo Jeneu Maglaiju koji je sam po sebi zestok politicki brend koji vrlo obecava cim na izborima obezbedi sebi neophodnu vecu politicku masu (vecinu) sto ga je do sada i najvise kocilo u namerama i u radu i tu se cela prica zavrsava !
baco Odgovori
Svojim radom-neradom SNS i SVM oživljavaju mrtvi DS jer su ista bagra, a svi se boje novih likova.
niko Odgovori
vlast po mz nema nikakve ingerencije juce su to javno obelodanili na skupstini grada tako da ih bas briga da li ce biti izbora po mz ili ne.sta ce biti sa gradom i kako ce se razvijati odluciju clanovi skupstine grada bez konsultacija sa mz .njih misljenje gradjana ne zanim ; rade kako sami smisle
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.