• Pregleda: 2489

Svetski standardi na Odeljenju reanimacije

Od kako je počelo sa radom, Odeljenje reanimacije i intezivne terapije Opšte bolnice zbrinulo je 25 pacijenata. Nova oprema i prostor, kao i dobro obučen kadar, omogućavaju da pacijenti sa najtežim oboljenjima budu adekvatno zbrinuti i da se nad njima vrši celodnevni monitoring. Prema rečima načelnika Odeljenja za reanimaciju i intezivnu terapiju, dr Bojana Bagija, odeljenje radi maksimalnim tempom i ispunjava sve svetske uslove za zbrinjavanje pacijenata.
Svetski standardi na Odeljenju reanimacije

Otvaranjem Odeljenja za reanimaciju i intezivnu terapiju služba je posle 40 godina dobila mesto koje odgovara potrebama najtežih bolesnika. Iako je i ranije Služba imala postoperativni deo, on je bio u sklopu operacionog bloka, a danas je deo ovog velikog odeljenja opremljenog najsavremenijom opremom. Kapacitet odeljenja je 14 postelja, od kojih je 6 rezervisano za pacijente nakon operativnog zahvata, a 8 za pacijente drugog profila.

Na ovom odeljenju godišnje bude zbrinuto oko 1600 pacijenata, od kojih je oko četvrtina u izuzetno teškom stanju. O zdravstvenom stanju pacijenata brigu vodi 17 lekara, od kojih čak 15 specijalista i 38 tehničara sa Odeljenja reanimacije i intezivne terapije, kao i 18 sa Odeljenja anestezije. Stručan kadar i nova oprema, koja ispunjava sve svetske standarde, olakšava obavezan 24 časovni monitoring nad pacijentima.

Odeljenje reanimacije je poluzatvorenog tipa, što znači da posete nisu moguće stalno i bez kontrole. Postoje dva termina u toku dana u kojima se daju telefonske informacije o stanju pacijenata, a poseta je dozvoljena samo najužoj rodbini svakog dana između 14 i 15 časova.

Povezane vesti:
- Savremeno odeljenje reanimacije u subotičkoj bolnici

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Tihi Odgovori
Ovo zaista treba nasoj bolnici i za takve svrhe uvek traba izdojiti sradasva , kakao za opremu tako i za kekare -specijaliste.
Potemkin Odgovori
Ne mogu da izdržim a da ne konstatujem - super je sve ovo, a bolnica nema Penicilin! Proverite, istina je! Da ne govorim o masi drugih lekova ... a pogotovo da ne govorim o posetljini, krevetima, sanitarnim prostorijama za pacijente itd. itd. Ali nema veze - ako padnete u komu, bićete na odeljenju gde su svetski standardi! Hahaha! (tj. Buhuhu!)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.