Komentara: 12
Pregleda: 8760

Savremeno odeljenje reanimacije otvoreno danas u subotičkoj bolnici

14.06.2012. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Grad Subotica, Autonomna pokrajina Vojvodina i Republika Srbije uložili su u preko 40 godina čekano otvaranje potpuno novog odeljenja reanimacije na novoj lokaciji u zgradi bolnice preko 130 miliona dinara.
Savremeno odeljenje reanimacije otvoreno danas u subotičkoj bolnici

Kako je istaknuto prilikom otvaranja, radi se odeljenju sa najsavremenijom opremom koje će najtežim pacijentima omogućiti najsavremenije uslove lečenja, kao bilo gde u Evropi.

Opremanje odeljenja pomogle su brojne subotičke institucije i preduzeća, među kojima je i Yu eco televizija.

Nakon sedam godina rekonstrukcije i uloženih preko 130 miliona dinara, Subotičani i građani severno-bačkog okruga imaće dostupnu drugu najsavremeniju jedinicu intenzivnog lečenja u Vojvodini. Na odeljenju se smeštaju najteži pacijenti sa vitalno ugroženim funkcijama. U bolnici se godišnje, u proseku, obavi oko 13.000 operacija, a od tog broja njih 1.200 nakon operacija bude prebačeno na intenzivno lečenje.

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić naglasio je prilikom obilaska novog odeljenja da je u pitanju deseti projekat koji kao partneri u protekle četiri godine realizuju Opšta bolnica Subotica, Grad Subotica i Vlada Vojvodine. U te projekte je do sada uloženo 520 miliona dinara. Pajtić je posebno naglasio da će otvaranjem ovog odeljenja, Subotičani u stanju potrebe intenzivnog lečenja na raspolaganju imati iste uslove kao bilo gde u zemljama zapadne Evrope.

Građevinski radovi su finansirani iz Nacionalnog investicionog plana, opremu su nabavili Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Vlada Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić ocenio je da Grad Subotica, iako nema većih ingerencija, pomaže poboljšanje usluga u Opštoj bolnici. Tako je u ovu rekonstrukciju iz lokalnog budžeta uloženo osam miliona dinara.

Rekonstrukciju i otvaranje odeljenja reanimacije u Opštoj bolnici Subotica pomogli su brojni donatori, među kojima su Mlekara Subotica, ali i Yu eco televizija, koja je odeljenju pre izvesnog vremena donirala nove čaršafe, i time nastavila politiku društveno-odgovornog poslovanja usmerenu ka Opštoj bolnici Subotica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 8760
Povezane teme
subotička bolnica bolnica opšta bolnica hitan prijem reanimacija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.