Komentara: 13
Pregleda: 12357
Foto

Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati"

13.04.2017. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova danas je 3.734 građana iz cele Vojvodine potpisalo ugovore sa Fondacijom „Prosperitati“ o dodeli bespovratnih sredstava na konkursima za kupovinu poljoprivrednih mašina i priključne opreme, kao i za kupovinu mašina i opreme za preduzetnike i mikro i mala preduzeća.
Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati"

Ovo je treći ciklus konkursa za koji je Vlada Mađarske opredelila ukupno 20 miliona evra, odnosno 5.8 milijardi forinti.

U ime Vlade Mađarske potpisivanju ugovora prisutvovao je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, koji je okupljenim građanima u prepunoj Hali sportova poručio da su oni najveći most između Srbije i Mađarske.

- Srbija i Mađarska imaju istorijski dobre odnose i obe države na vojvođanske Mađare gledaju kao na najvažniju kariku povezivanja, a mi kao na zajednicu čije jačanje jača Mađarsku, jača Srbiju i naše međusobne veze – poručio je Peter Sijarto dodajući da će Mađarska podržati svaki napor Srbije u procesu evrointegracija jer je to u interesu i Mađarske i Vojvodine i svakog čoveka sa obe strane granice. - U pripremi je i četvrti ciklus, koji će biti namenjen velikim preduzećima i velikim poljoprivrednim proizvođačima, a on će značiti i zapošljavanje veliki broj ljudi.

Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati"

Potpisivanju ugovora prisustvovala je Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja u Vladi Srbije, koja je takođe istakla da su bilateralni odnosi Srbije i Mađarske u poslednje vreme jako unapređeni.

- Sredstva koja je Vlada Mađaske opredelila doneće boljitak najpre lično građanima, a onda i Srbiji jer će novac biti ovde, plaćaće se porez, razvijaće se regioni i gradovi. Ravnomerni regionalni razvoj je jedan od prioriteta Vlade Srbije, imamo i koristimo potencijal pretpristupnih i fondova prekogranične saradnje, tako da smo na dobrom smo putu ka razvoju Srbije – istakla je ministarka Jadranka Joksimović. - Drago mi je da vidim da su ovde svi komšije, prijatelji i saradnici na onome što treba da bude cilj svih nas a to je razvoj Srbije i njen ekonomski napredak.

Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati"

Po rečima Ištvana Pastora, predsednika Pokrajinske skupštine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara nikada u Hali sportova nije bilo toliko pobednika kao i da nema nijednog naselja u Vojvodini u kome bar jedan čovek nije dobio sredstva na konkursu.

- Bez otvorenosti srpske Vlade sve ovo što smo do sada uspeli da uradimo ne bi dalo rezultata. Danas bi se moglo reći da je to nešto što se podrazumeva, ali gledajući druge mađarske zajednice u zemljama u okruženju gde žive u manjini i kako se odnose prema sličnim mogućnostima, ono što je za nas normalno, generalno nije – naglasio je Ištvan Pastor.

Fotografije možete pogledati u nastavku.

Izvor: Subotica.com
Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati" Svečano potpisivanje ugovora o dodeli sredstava Fondacije "Prosperitati"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 12357
Povezane teme

subvencije

ištvan pastor

subvencije za poljoprivrednike

subvencionisani krediti

subvencije za preduzetnike

subvencija

fondacija prosperitati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.