Komentara: 6
Pregleda: 7369
Video
Foto

Svečano otvoren „Interetno“ festival

24.08.2017. u 02:09h
Festival kulture sveta „Interetno“, 16. po redu, svečano je otvoren sinoć na sceni MKC „Nepker“.
Svečano otvoren „Interetno“ festival

Do 26. avgusta festival po kojem je naš grad nadaleko prepoznatljiv okupiće dvanaest folklornih grupa iz šest zemalja. Bogastvo svoje folklorne baštine našim sugrađanima predstaviće trupe iz Mađarske, Hondurasa, Letonije, Čilea, Paragvaja, Meksika i Srbije.

- Po šesnaesti put „Interetno“ festival uz zvuke nota i korake tradicionalnog  plesa predstaviće četiri ansambla iz Srbije i sedam iz šest zemalja, a u bogatom i raznovrsnom programu starih zanata, veština i foklora, pokazaće kako negujemo i čuvamo tradiciju i bogatu istoriju multikulturanosti  grada Subotice – istakla je Miroslava Babić, član Gradskog veća za kulturu, dodajući da je Mađarski kulturni centar Nepker i ove godine preduzeo sve sve kako bi zadržao kvalitet i ugled koji festival ima na međunarodnoj sceni.

Upoznavanje novih kultura, jezika i ljudi je bogatstvo svakog čoveka. Nadamo se da će gosti iz Južne Amerike i Evrope sa ovog putovanja poneti lepa sećanja na gostoprimstvo našeg grada, dobronamerne ljude, bogato kulturno nasleđe i tradiciju,toleranciju i zajedništvo, otvorenost da prihvatimo različitost, jer tako postajemo građani sveta, rekla je Babić.

Svečano otvoren „Interetno“ festival

Svečano otvoren „Interetno“ festival

Ovogodišnji „Interetno“ svečano je otvorio Milovan Ognjanović, potpredsednik Internacionalne sekcije „CIOFF-a“, ukazujući na značaj i ugled koja ima ova međunarodna smotra folklora.

- Svi festivali u Srbiji koji su pod okriljem „Cioff-a“ imaju organizaciju na visokom nivou, a tu se posebno ističe subotički „Interetno“ festival, koji je sa svojim rukovodstvom već godinama najveći međunarodni festival ovog tipa u Srbiji – naglasio je Ognjanović i zahvalio se organizatorima, pokroviteljima i učesnicima ove smotre. - Svake godine posetioci festivala svojim aplauzom i gostoprimstvom dokazuju da je Subotica grad otvorenog srca u kome ima mesta za sve ljude koji su došli da kroz pesmu, igru i kolorit kostima prikažu svoju nacionalnu tradiciju.

Pored raznovrsnog kulturno-umetničkog programa, „Interetno“ će i ove godine ponuditi prateći program - vašar narodnih rukotvorina, gastro selo, Vinsku ulicu, Igraonicu za decu...

Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala Svečano otvaranje Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7369
Povezane teme

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.