Komentara: 8
Pregleda: 3505

Suzbijanje komaraca u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama od ponedeljka

12.07.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Kombinovani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje sprovešće se od 13. do 19. jula, u vremenu od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha.
Suzbijanje komaraca u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama od ponedeljka

Tretman iz vazduha sprovešće se u mesnim zajednicama Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova sedmica, dok će se tretman sa zemlje sprovesti u mesnim zajednicama Novo selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak i Bački Vinogradi.

Tretman sa zemlje se radi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin, koji su toksični za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta sprovođenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 8
Pregleda: 3505
Povezane vesti
Povezane teme
komarci u Subotici komarci Subotica zaprašivanje komaraca suzbijanje komaraca
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.