• Pregleda: 4987

Suzbijanje komaraca od utorka, upozorenje za pčelare

Suzbijanje komaraca od utorka, upozorenje za pčelare

Kombinovani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje sprovodiće se od 11. do 18. juna, u vremenu od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meterološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha, saopšteno je iz Službe za komunalne poslove.

Tretman iz vazduha spovodiće se na teritoriji mesnih zajednica Novo Selo, Gat, Ker, Mali Bajmok, Novi Grad, Kertvaroš, Željezničko Naselje, Mali Radanovac, Palić (urbani deo), Aleksandrovo, Radanovac, Peščara, Kelebija, Zorka (deo) i Makova Sedmica.

Tretman sa zemlje sprovodiće se na teritoriji mesnih zajednica Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Dudova Šuma, Zorka (deo), Palić (turistički deo), Bajmok, Čantavir i Bačko Dušanovo.

Tretman sa zemlje se radi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin. Navedeni preparati su toksični za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

15
Leksan Odgovori
Dobro se setili
malobosanac Odgovori
Samo da ne oteraju sve komarce u Malu Bosnu, kao što su pre desetak dana sve gradonosne oblake oterali prema Maloj Bosni. Svi okolo su pucali rakete ali grad nema sredstava da plati čoveka da puca i u Maloj Bosni, i eto nama elementarne katastrofe.
Kao što vidim Mala Bosna nije obuhvaćena ni merom zaštite od komaraca.
šerpa
A zezaš da su Subotičani sposobni da usmere oblake, i to baš prema Maloj Bosni!!! :D
Čitalac Odgovori
Ajd, živi bili pa videli.
šerpa Odgovori
Може то и у јулу, где журите...... :/
šandorčanin Odgovori
Ajd odradite to kako treba ovog puta,od komaraca nemozes sedeti u dvoristu koliko su se raznozili.
Nadam se da necete stedeti na tim sredstvima za zalivanje komaraca!
Profesor Odgovori
Jaoj, ljudi spašavajte, pojeli me večeras na Kelebiji, živog. Ne zameram nikome što do sada nisu prskali, jasno nam je svima, kakvi su bili vremenski uslovi, ali molim Vas iskoristite ove povoljne prilike da spasite narod, pa da kažemo da ste pravo potrošili novac od poreza. Hvala unapred.
Janko Odgovori
A Žednik?
STIPAN Odgovori
A LJutovo i Tavankut?
covek Odgovori
A ostala sela?? NJih ce te ostaviti da ih grizu komarci!
Tavankut Odgovori
A nas u Tavankutu neka izujedaju?
šandorčanin Odgovori
Mogli bi napraviti jos koji krug po gradu,komaraca i dalje koliko hoces!
Dejan
U Aleksandrovu su prskali avionom u utorak popodne, ali mislim da je potpuno neuspelo. Čini se da je komaraca još više nego pre. Kome se obratiti povodom toga, koja je služba koja se bavi komarcima?
Color Odgovori
A sta je sa Bajmokom?
Robika iz šume Odgovori
Umesti da konrolisete populaciju komaraca dok su jos u stadijumu larvi, na zapustenim vodenim povrsinama, vi pustite da narastu kao rode,i ne mozes izaci iz kuce koliko grizu,bodu, nazovimo kako god.
Prskanjem iz aviona niste mnogo postigli, samo ste verovatno po ko zna koji put,potrovali ko zna koliko kolonija pcela...
Drvo se vadi u korenu, za vasu informaciju...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.