Komentara: 0
Pregleda: 3217

Sutra Svetski dan borbe protiv dijabetesa

13.11.2015. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Sutra Svetski dan borbe protiv dijabetesa

U Subotici ima oko 10.000 registrovanih dijabetičara, izjavio je uoči Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, internista Opšte bolnice, dr Dejan Dulić. Poslednjih godina vlada pandemija dijabetesa tipa 2, koji iz godine u godinu pogađa sve mlađe stanovništvo. Lekari poručuju da su najbolje preventivne mere zdrav način života i redovne kontrole.

Svetski dan borbe protiv dijabetesa sutra će obeležiti i Apoteka Subotica. U cilju ukazivanja na značaj prevencije i kontrole dijabetesa u Ogranku broj 2, u blizini Sinagoge, biće održana zdravstvena akcija u periodu od 9 do 11 časova. Uz prisustvo lekara, zainteresovani građani imaće mogućnost da besplatno prekontrolišu nivo šećera u krvi. Pored kontrole nivoa šećera u krvi, Apoteka Subotica će dijabetičarima deliti i suplemente, neophodne za pravilnu kontrolu bolesti.

Sutra Svetski dan borbe protiv dijabetesa

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, koji se širom sveta obeležava 14. novembra, lekari očnog centra Kuće Zdravlja, i ove godine organizuju tradicionalnu humanitarnu akciju za naše sugrađane. Besplatni očni pregledi za dijabetičare će biti organizovani 19. novembra na Otvorenom univerzitetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3217

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.