Komentara: 6
Pregleda: 5250

Sutra se obeležava Spasovdan, posle liturgije sledi litija kroz grad

09.06.2021. u 22:21h
Izvor: Subotica.com
Pravoslavni vernici sutra će proslaviti Spasovdan. Ovo je slava hrama Vaznesenja Gospodnjeg, ujedno i gradska slava. Liturgija će početi u 9 časova, a svečana litija kreće oko 10 časova ispred crkvenog hrama.
Sutra se obeležava Spasovdan, posle liturgije sledi litija kroz grad

Od 3. do 10. juna u Subotici se održavaju Spasovdanske svečanosti. Crkvena manifestacija koja je prošle godine izostala usled nepovoljne epidemiološke situacije, a ove se održava u znatno boljim uslovima, ali i dalje uz ograničeno okupljanje.

Program obeležavanja Spasovdanskih svečanosti počeo je duhovnom tribinom u SKC "Sveti Sava" na kojoj je govorio đakon Lazar Đačić na temu Svetog mučenika Jovana Vladimira - Kneza srpskog.

Sutra se obeležava Spasovdan, posle liturgije sledi litija kroz gradDva dana kasnije održano je veče horske muzike na kojem je u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg nastupio crkveni hor "Sveti Roman Melod" sa gostima iz Bečeja - hor "Sveti Georgije".

Praznično bdenije u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg je počelo danas u 18 časova, a sveta liturgija biće održana sutra u crkvenom hramu. Nakon litijskog ophoda oko hrama, obaviće se čin blagosiljanja žita, a koje će zatim biti podeljeno vernicima. Sutra će biti i izabran kum slave, a kako saznajemo ta čast će ove godine pripasti gradonačelniku Stevanu Bakiću.

Sutra se obeležava Spasovdan, posle liturgije sledi litija kroz gradZa 10 časova planiran je polazak svečane litije kroz grad, centralnim gradskim ulicama - od hrama do Gradske kuće gde će se zastati, zatim korzoom do zgrade "Jadran" pa ulicom Đure Đakovića nazad do hrama.

U drugom delu programa u porti hrama od 18 časova održaće se večernje bogosluženje i svečani program u dvorištu hrama koji će označiit kraj ovogodišnje proslave Spasovdanskih svečanosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5250

Povezana vest

Povezane teme

spasovdan

spasovdanske svečanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.